Douchen en een zonnebad ineen. Dat is een sunshower douche. Met dit apparaat heb je in de tijd die je nodig hebt voor een douche het hele jaar door een gezond kleurtje en voorkom je in het donkere seizoen een tekort aan vitamine D. Wat is een sunshower douche eigenlijk? Dat lees je hier.

wat is een sunshower

Wat is een sunshower douche?

Vraag je je af: Wat is een sunshower douche? dan kun je het beste beginnen met het uiterlijk van dit apparaat. Je ziet een set lampen die in een douchecabine of badkamer geplaatst worden. De lampen stralen zonlicht(UV) en infrarood licht(IR) uit en zo neem je, terwijl je doucht, tegelijkertijd een weldadig zonnebad. Met een sunshower douche krijg je een lage, verantwoorde dosis zon en een portie warmtestraling die de bloedsomloop in de huid stimuleert. Je hoeft niet bang te zijn voor de normaal gesproken onveilige combinatie van elektrische stroom en water in een kleine ruimte. Met de veiligheid is bij het ontwerp uiteraard volledig rekening gehouden.

Weldadig zonlicht

Om iedere dag een zonnebad te kunnen nemen, moet je, wat het klimaat betreft, niet in ons land zijn. Het donkere, zonloze seizoen is langer dan de periode waarin de zon volop schijnt. Toch hebben wij het zonlicht hard nodig voor onze gezondheid. De UV-stralen in het zonlicht zorgen voor vitamine D in de huid. Een tekort daaraan komt in herfst en winter veelvuldig voor. Aan deze vitamine worden veel goede eigenschappen toegeschreven. Nog veel daarvan is nog in onderzoek. Vaststaat wel dat vitamine D nodig is voor de opname van calcium uit onze voeding en dat is weer van belang voor onze botten. Kinderen die in de groei zijn, krijgen vaak extra vitamine D en bij ouderen gaat vitamine D het brozer worden van de botten tegen. Dagelijks gebruik van de sunshower douche levert het hele jaar door voldoende zonlicht om een vitaminetekort te voorkomen.
UV-licht is koud. Om een zonnebad nog beter na te bootsen, heeft deze imitatiezon ook warmtestraling. Die komt van de infrarood lampen die de huid en de onderliggende spieren verwarmen en dat is precies wat je nodig hebt tegen pijnlijke spieren.

Afstemmen op je eigen smaak en mogelijkheden

De sunshower douche is er in diverse uitvoeringen. Dat betekent dat een sunshower douche in praktisch iedere douchecabine of badkamer kan worden geïnstalleerd. De andere onderlinge verschillen maken het mogelijk om een sunshower douche helemaal af te stemmen op jouw smaak en behoefte.
Wil je met je hele lichaam genieten van de weldadige werking van dit apparaat, dan heb je een Full Body-model nodig. Daarmee krijg je van top tot teen een zonnebad van tien minuten en schakelt de sunshower douche automatisch uit. Wil je alleen zonlicht op je gezicht en je bovenlichaam? Dan neem je de Half Body-uitvoering. Beide modellen zijn verkrijgbaar in diverse combinaties van UV- en IR-lampen. Bij de meest geavanceerde uitvoeringen kun je de lampen naar je eigen zin programmeren.
Met een sunshower douche geniet je volop van je dagelijkse douchebeurt en je bespaart tijd, want de zonnebank heb je niet meer nodig.