Bij de inrichting van je interieur komt heel wat kijken. Misschien zelfs nog méér als het gaat om je badkamer of een andere ruimte waar veel vocht is, want dan moet je natuurlijk rekening houden met het risico op schimmels! Een van de belangrijkste factoren, die jammer genoeg over het hoofd gezien wordt, is badkamer raambekleding.

Welke soorten raamdecoratie zijn nu het best geschikt voor vochtige ruimtes? Hieronder helpen we je graag met advies en tips.

De beste badkamer raambekleding voor vochtige ruimtes

1. Aluminium raamdecoratie

Aluminium raamdecoratie in welke vorm dan ook is een goede keuze voor een vochtige ruimte, zoals de badkamer. Dit heeft te maken met het feit dat aluminium glad is, waardoor vocht er dus niet zomaar op blijft zitten. Daarbij vraagt aluminium raamdecoratie relatief weinig onderhoud.

Gouden tip: als je een kiep- of draairaam in je badkamer hebt, ga dan voor aluminium jaloezieën met zijgeleiding en een frame van een betrouwbaar en erkend merk. Zo weet je zeker dat je een goede investering doet en voorkom je nog beter vochtproblemen in deze ruimte.

2. Kunststof plisségordijnen

Plisségordijnen uit kunststof zijn ook een goede oplossing als je een vochtige ruimte wilt afwerken met raamdecoratie. Dit materiaal biedt enkele interessante voordelen:

  •  kunststof is vochtwerend
  •  kunststof biedt veel meer stijl mogelijkheden dan aluminium
  •  kunststof raamdecoratie is licht en gemakkelijk te plaatsen

Het voordeel van plisségordijnen is dan weer dat je helemaal zelf bepaalt hoeveel privacy je hebt in de badkamer of het toilet. Ook de lichtinval regel je gemakkelijk, afhankelijk van je voorkeur.

Houd er rekening mee dat niet alle plisségordijnen per definitie waterdicht zijn, maar er bestaan wel degelijk genoeg mogelijkheden. Bepaalde oplossingen zijn bijvoorbeeld ook goed om condensvorming tegen te gaan in de badkamer. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je kunststof plisségordijnen heel gemakkelijk te onderhouden zijn.

3. Shutters van PVC

Ten slotte behoren ook shutters uit PVC tot de populairste oplossingen voor vochtige ruimtes. Dit is te danken aan het feit dat PVC van nature vochtbestendig is. Daarbij ben je met shutters uit dit materiaal zeker van een stijlvolle oplossing die niet alleen het comfort, maar ook de uitstraling van de badkamer of een andere ruimte verbetert.

Ook op het vlak van privacy heeft deze raamdecoratie heel wat te bieden. Je bepaalt immers zelf hoeveel daglicht er binnenvalt, door de geïntegreerde lamellen te kantelen. Als je je ruimte nog beter wilt beschermen tegen vocht en condens, informeer je dan bij een speciaalzaak over shutters met een goede coating. Op die manier is de kans op vocht en schimmels niet alleen kleiner, maar heeft je nieuwe raamdecoratie ook nog eens minder onderhoud nodig!