Een badkamer is dé ruimte in huis die makkelijk vies kan worden, terwijl daar eigenlijk de meeste behoefte is aan hygiëne. Doordat het er vochtig is, kan in de badkamer schimmel ontstaan, veel sneller dan in welke andere ruimte in huis ook. Daarnaast is dit de plek waar kinderen hun vieze kleren uitgooien voor ze gaan douchen of een bad nemen. Kortom, de badkamer is een van de belangrijkste kamers van je huis om schoon te houden, maar ook een van de moeilijkste. En dus helpen we je met wat tips hoe je deze ruimte schoonmaakt, en houdt!

Geef vocht geen kans

Niets helpt schimmelvlekken beter te vertragen dan een droge badkamer. Hang een wisser over de douchekop en maak er een regel van dat de laatste die gaat douchen de muren en de douchedeur afveegt. Een paar extra minuten werk kan de reinigingstijd op de lange termijn echt verminderen en daarnaast ziet de glazen deur er altijd netjes uit, zonder strepen of vlekken. Je kunt ook snel vocht laten verdwijnen door een raam te openen en de badkamerventilator aan te zetten tijdens het douchen. Door de deur open te laten, zelfs op een kier, verdwijnt het vocht ook veel sneller. En vergeet niet om het douchegordijn ook open te rekken als je klaar bent met douchen zodat het vocht makkelijk kan ontsnappen.

Gebruik op douchewanden en deuren een waterafstotend middel

Er zijn tegenwoordig waterafstotende middelen op de markt die helpen water, mineralen en zeepresten van het oppervlak weg te laten lopen, zodat je minder hoeft weg te schrobben en alles langer schoon blijft.

Kies voor vloeibare zeep in plaats van een stuk

Gebruik vloeibare zeep met een pompje of zelfs een handsfree zeepdispenser. Door het vuile zeepbakje te elimineren, blijven je gootsteen en aanrecht schoner.

Creëer orde in je kasten

Als je plekken voor cosmetica en je haar in een medicijnkastje of mand bewaart, kunnen ze makkelijk worden opgeborgen, maar altijd binnen handbereik zijn. Een opgeruimd werkblad zorgt ervoor dat een badkamer er direct schoner uitziet en aanvoelt.

Installeer voldoende handdoekbeugels

Handdoeken drogen sneller en je badkamer ziet er ook netter uit als je ze over een beugel hangt. Geen muur ruimte? Overweeg een over-de-deur handdoekstang of haken. 

Gebruik duurzame reinigingsmiddelen

Duurzame reinigingsmiddelen zijn vaak beter voor je badkamer en zorgen dat de items die er mee schoon worden gemaakt langer mee gaan. Daarnaast is het beter voor je gezondheid, win win dus!

Desinfecterende reinigingsdoekjes onder de gootsteen

Met desinfecterende reinigingsdoekjes kun je tandpastavlekken, watervlekken en andere rommel snel verwijderen als je ze ziet, en ze zullen geen kans krijgen om op te drogen en moeilijker te verwijderen zijn. Op deze manier zorg je dat je badkamer er ten alle tijden schoner uitziet en als je de ruimte een grote schoonmaak gaat geven, heb je minder werk!

Schoon houden van het douchegordijn

Reinig de onderkant van een vinyl douchegordijn voering meerdere keren per maand met een bleekmiddel bevattende allesreiniger om zeepresten, water mineralen en schimmels op afstand te houden. Spoel het daarna makkelijk af met een douchekop en je hoeft het gordijn niet zo vaak te wassen.

Gooi badmatten geregeld in de wasmachine

Het is verbazingwekkend hoe vies badmatten al na een week kunnen zijn. Natte voeten zorgen ervoor dat de mat ook nat wordt en hier kan weer vuil aan blijven zitten, of er kan schimmel ontstaan. Was je  badmatten dan ook eens in de paar weken en ze zien er weer als nieuw uit!