Je gaat naar de badkamer, je doet de stop van het bad er in en zet de warme kraan aan. Je zorgt dat je een tijdschrift of iPad in de buurt heb, net als een glas water of thee en kleedt jezelf uit. Dan sta je op het punt om in bad te stappen, maar besef je dat er iets ontbreekt. Iets voor in bad. Dat zorgt voor een lekkere geur en een zachte huid: badzout, badzand of bruisballen voor in bad bijvoorbeeld. Wat zijn de laatste trends voor in bad?

Badzout

In China werd ruim voor de geboorte van Christus al zout aan baden toegevoegd. Zout werkt reinigend voor het lichaam en helpt gifstoffen te onttrekken aan het lichaam. De huid is namelijk heel belangrijk bij het uitscheiden van giffen (naast nieren en lever). De trend is om het zelf te maken (in het kort: zout met geurolie), maar als je geen tijd of zin hebt koop je gewoon heerlijke Rituals of Kneipp of een ander merk bij de drogist of online.

Badzand

Dode huidcellen moeten worden verwijderd en nieuwe worden onthult. Daarvoor scrub je je huid, bijvoorbeeld met badzand. Scrubben zorgt voor een gezonde en stralende huid. Zo blijven je poriën schoon en gaat donker beschadigd weefsel weg om plaats te maken voor normaal gekleurd en gezond huidweefsel. De laatste trend is het gebruik van vulkanisch Bora Bora zand (van Sparitual, sand scrub).

Bruisballen voor in bad

Een bruisbal is een kleurig en vrolijk alternatief voor badzout. Door toevoeging van diverse ingrediënten is een bruisbal een wondermiddel voor je huid. Die wordt er namelijk heerlijk zacht van. De trend op het gebied van bruisballen voor in bad is vers bereid en dierproefvrij. Dan kom je al gauw uit bij producent Lush die ook veel cosmetica artikelen maakt.

Bubble bar

Ook op de markt én interessant voor in bad is de Bubble Bar. Deze zorgt voor enorm veel bubbels in je bad. Ze blijven lang zitten en gaan ook niet weg als je het bad in stapt. Je houdt de bar onder het stromende water en langzaam ontstaan er bubbels. Je kunt de bar in stukjes gebruiken voor een kleine(re) hoeveelheid bubbels of in één keer voor ‘megabubbels’. Het helpt niet alleen te ontspannen, maar geeft ook iets om mee te spelen in bad.

U hoeft met deze trends dus nooit meer in een ‘saai’ bad zonder gezonde werking. Behalve dat u het gezelliger en geuriger maakt in de badkamer, helpt het ook ontspannen en uw huid verzorgen. Veel plezier in bad!