Een whirlpool bad, ook wel jacuzzi of bubbelbad genoemd, is het summum van genot wanneer je je badkamer om wilt toveren in een waar wellness paradijs. Je speelt daarbij bovendien in op een van de badkamertrends 2015. Een whirlpool bad kopen heeft vele voordelen, maar brengt ook een investering en de nodige aandachtspunten met zich mee. Daarom is het goed je voor je aanschaf uitgebreid te informeren, zodat je zeker weet dat jouw aankoop je vooral ontspanning gaat brengen.

Welk whirlpool bad kopen?whirpool bad

Bij de aanschaf van een jacuzzi kun je kiezen uit een aantal systemen. Ga je zo’n bubbelbad kopen dat zijn dit de mogelijkheden:

  • Spa-systeem: een dergelijke whirlpool heeft luchtjets, die de lucht via de bodem zijwaarts naar binnen geblazen. De grote- en kleine luchtbellen die hierdoor veroorzaakt worden, geven je lichaam een ontspannen gevoel;
  • Hydro-systeem: een jacuzzi met hydro-jets zal je aanspreken wanneer je houdt van een echte massage. Bij dit systeem wordt via een pomp water het whirlpool bad ingestuwd, waardoor de luchtbellen ontstaan. De hydro-jets kunnen op verschillende plaatsen in het bad aangebracht worden en in veel gevallen kan, via een knop, extra lucht toegevoegd worden om de stralen krachtiger te maken.
  • Combi-systeem: dit systeem combineert luchtjets en hydro-jets. Ga je een dergelijk whirlpool bad kopen, dan schaf je een bad aan met des te meer mogelijkheden en luxe.

whirlpool kopenWaar moet je op letten bij je keuze voor een whirlpool bad?

Ga je een whirlpool bad kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • De ruimte die je beschikbaar hebt voor je whirlpool bad;
  • Het aantal personen dat tegelijkertijd van het bad gebruik gaat maken;
  • De capaciteit van je boiler;
  • Een jacuzzi moet – uiteraard – na gebruik goed gereinigd moet worden. Een luchtjet is wat onderhoudsarmer dan een hydro-jet;
  • De hardheid van het water in je regio kan van invloed zijn op de functionaliteit de jets. Dit is overigens op te lossen door te kiezen voor een uitvoering met ozonsterilisatie.

De voor- en nadelen van een whirlpool bad

Je hebt je verdiept in de mogelijkheden en je keuze bepaald. Je jacuzzi is niet alleen een fraai object in je badkamer of tuin, je hebt nu ook de gelegenheid je in je eigen woonomgeving optimaal te ontspannen. Een warm massagebad bevordert de bloedcirculatie en heeft een positief effect op je immuunsysteem. Je lichaam wordt gereinigd en de rust die je ervaart geeft niet alleen een heerlijk gevoel, deze bevordert ook een goede nachtrust.

Natuurlijk zijn er ook wat aandachtspunten. Ga je een whirlpool bad kopen? Dan moet je er op rekenen dat je waterverbruik toeneemt en dat, afhankelijk van de uitvoering die je kiest, je stroomverbruik ook wat groter wordt. Schoonmaken is een absolute must, alleen al om te zorgen dat je via het water geen infecties oploopt. Zeep- en badschuim kunnen tot verstopping van de jets leiden.

whirlpool bad kopen

Een whirlpool bad kopen is dé trend

Een van de badkamertrends 2015 is wellness in je eigen badkamer. Ga je een whirlpool bad kopen? Dan sluit je hier volledig bij aan. Andere actuele badkamertrends zijn het gebruik van hout, heldere verlichting, een eenvoudig, strak ontwerp en zachte vormen.