Wie kent ze niet? Die hardnekkige zilvervisje in de badkamer of op de wc? Met geen stok zijn ze weg te krijgen. In dit blog bespreken wij een aantal methodes die geschikt zijn bij de bestrijding van zilvervisjes in de badkamer.

wat te doen tegen zilvervisjes in de badkamer

5 tips tegen zilvervisjes in de badkamer

Hieronder volgen 5 prima tips hoe je zilvervisjes in de badkamer (en daarbuiten) kunt bestrijden:

  • Ten eerste is het zeer raadzaam en ook voor de hand liggend dat je je badkamer schoon en ook droog dient te houden. Ruim dus regelmatig op en gebruik stofzuiger of dweil om viezigheid tegen te gaan. Zilvervisjes houden namelijk enorm van viezigheid en deze eerste tip is dus ook gelijk de beste. Pak het bij de bron aan!
  • Gebruik een spray op basis van ‘Permethrin’: Permethrin is een insecticide en dus insectwerend in bredere zin, maar in dit specifieke geval, een zeer probaat middel bij de bestrijding van zilvervisjes.
  • Verlaging van de luchtvochtigheid: Probeer je badkamer goed en regelmatig te ventileren door een raam open te zetten of door middel van mechanische ventilering. Zilvervisjes gedijen namelijk beter bij een wat hogere luchtvochtigheidsgraad, dus goede ventilatie is een tweede must die het probleem bij de bron aanpakt.
  • Maak gebruik van ‘diatomeeënaarde’: Door diatomeeënaarde over de badkamervloer uit te strooien zullen de zilvervisjes uitdrogen. Diatomeeënaarde is een duur woord voor een stof die voor het grote gedeelte bestaat uit (deeltjes van) skeletten van diatomeeën en eencellige kiezelwieren. Simpel gezegd kun je het vergelijken met een schelpenpad, daar wil het groen ook niet komen. Deze ingreep is voor af en toe als het probleem hardnekkig is en er zwaarder geschut ingezet moet worden bij de bestrijding van zilvervisjes in de badkamer.
  • Gebruik een valletje tegen zilvervisjes: Het klinkt misschien gek, maar er zijn ook vallen tegen zilvervisjes verkrijgbaar. Natuurlijk een humane wijze bij de bestrijding maar ook een goede oplossing als je geen trek hebt in een spray of hierboven genoemde diatomeeënaarde over je vloer.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er best wel wat tips die helpen bij de bestrijding van zilvervisjes in de badkamer of wc. Er zitten tips bij die het probleem bij de bron aanpakken en ook wat tips als er zwaarder geschut moet komen en het probleem echt hardnekkig is. In ieder geval een goeie jacht gewenst!