Vind je dat jouw badkamer wel een opknapbeurt kan gebruiken? Als je helemaal of voor een gedeelte zelf je badkamer gaat verbouwen, is er heel veel mogelijk. Wanneer je namelijk zelf ook aan de slag kunt met het verbouwen van je badkamer, bespaart dit je een hoop kosten. Het geld dat je bespaart kun je dan mooi weer gebruiken om iets moois voor je nieuwe badkamer uit te zoeken. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je helemaal zelf of voor een deel aan de slag gaat met het verbouwen van je badkamer? Wij vertellen het je in dit artikel!

Kijk rond

Een nieuwe badkamer is niet zomaar iets. Het is daarom belangrijk dat je hier goed over nadenkt, want waarschijnlijk ben je van plan deze nieuwe badkamer niet snel weer te gaan verbouwen. Voordat je begint met het verbouwen van je badkamer, is het goed om rond te kijken. Wat vind je mooi en wat kan er echt niet ontbreken in jouw badkamer? Kijk goed rond voordat je jouw badkamer gaat verbouwen, want dit kan je zeker helpen om het proces makkelijker te maken. 

Plannen en schetsen

Als je van plan bent binnenkort je badkamer te verbouwen, is het verstandig om een goede planning te maken. Wanneer je dit doet krijg je namelijk een duidelijk overzicht en weet je precies wanneer wat moet gebeuren. Neem op in je planning wanneer de badkamer verbouwing gaat beginnen, welke klussen in je badkamer je allemaal zelf doet en welke klussen je eventueel gaat uitbesteden. Zodra je hier een helder beeld van geschetst hebt, kun je beginnen met het maken van een wensenlijst. Hierop zet je alles dat je graag in jouw badkamer wilt zien. Zodra je de planning voor je gevoel af hebt, kan het een goed idee zijn om een eerste schets te maken. Bedenk hoe je de nieuwe badkamer voor je ziet. Wanneer je een schets hebt, wordt het makkelijker om er een goed beeld bij te krijgen. Deze schets kun je zelf maken, maar je kunt er ook voor kiezen om deze door een specialist te laten maken.

Bepaal wat je zelf gaat doen

Zou je graag zelf veel aan je badkamer willen verbouwen, maar lijkt het je verstandig om bij sommige taken hulp te hebben? Dan kan het verstandig zijn om sommige taken uit te besteden. Denk goed na over wat je zelf kan doen en wat je graag door een echte specialist wilt laten doen. Uiteraard kun je ook samen met een specialist taken uitvoeren. Taken als slopen en opruimen zijn natuurlijk prima om zelf te doen. Ook het plaatsen van sanitair hoeft niet al te lastig te zijn als je hier handig in bent. Taken als elektriciteit, leidingen verleggen en betegelen kun je indien je wenst misschien beter uitbesteden.

Als je zelf aan de slag gaat met verbouwen, is het natuurlijk wel van belang dat je het juiste gereedschap in je bezit hebt. Bij het verbouwen van je badkamer zou je kunnen denken aan gereedschap als schroevendraaiers, moersleutels, een waterpas en een boormachine. Ben je nog op zoek naar een nieuwe boormachine? Kijk dan eens naar een accu boormachine van Mastertools. 

Badkameraccessoires

Is de badkamer verbouwing gelukt? Dan wordt het tijd voor decoratie. Dit kun je doen aan de hand van leuke badkameraccessoires. Hierbij kun je denken aan zeephouders, handdoekrekken, wasmanden, planten en ga zo maar door. Je kunt het zo mooi decoreren als je zelf wilt.