Elektrische vloerverwarming is de ideale manier van verwarmen voor in de badkamer. Het eerste voordeel waar veel mensen direct aan denken is dat bij het uitkleden je niet op een koude vloer hoeft te staan. Dat is inderdaad een erg fijne en luxe oplossing, maar daarnaast heeft een vloerverwarming in de badkamer nog allerlei andere voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat het geen ruimte in beslag neemt?

Is het voor jou interessant om te investeren in een vloerverwarming in de badkamer?

Vloerverwarming, ook wel stralingsverwarming genoemd, is een luxe en populair product in badkamer en niet voor niets! Uiteraard is het belangrijk om je af te vragen of het de kosten en het geregel dat erbij komt kijken waard zijn, maar vaak is dat wel het geval. Dus blijf je gewoon bij je traditionele radiatoren die je badkamer verwarmen of waag je de stap om te innoveren in de badkamer en te investeren in vloerverwarming in die ruimte in huis? 

Twee verschillende soorten vloerverwarming op de markt

Er zijn twee verschillende soorten vloerverwarming systemen: elektrische- en op water gebaseerde systemen. Beide systemen zorgen voor verwarming in een kamer vanaf de vloer voor een efficiënte en gebalanceerde warmte. Bij warmwatersystemen wordt heet water door buizen gevoerd om warmte te creëren, terwijl elektrische vloerverwarming de bedrading onder de vloer verwarmt om warmte te genereren.

Minder energie nodig

Traditionele radiatoren moeten worden verwarmd tot een hoge temperatuur (tussen 65-75 graden Celsius) om een ruimte effectief te verwarmen, terwijl vloerverwarming slechts op een temperatuur van 29 graden Celsius of minder hoeft te draaien. Hierdoor verbruiken ze een stuk minder energie wat zorgt voor lagere energierekeningen en dus een duurzamere badkamer

Radiatoren geven vaak geen constante warmte in een badkamer

Daarnaast verwarmen radiatoren eerst de lucht die het dichtst in de buurt is, waardoor een badkamer die wordt verwarmd door radiatoren vaak koude plaatsen heeft in de ruimte. Dat betekent dat de lucht midden in de kamer koud aanvoelt en erg warm is naast de radiatoren. Vooral in een badkamer is niet natuurlijk niet gewenst.

Een vloerverwarming heeft geen onderhoud nodig

Als de vloerverwarming in de badkamer eenmaal geïnstalleerd is, is er vrijwel geen onderhoud meer nodig. De verwarmingsregelaars in de vloer zorgen ervoor dat de ruimte op de meest efficiënte manier wordt verwarmd. Dit kan zowel automatisch via een Smart WiFi Thermostaat, of, indien gewenst, met een programmeerbare thermostaat. Deze kan zo worden geprogrammeerd dat de ruimte verwarmd wordt op een ingestelde tijd en dat de verwarming ‘s nachts wordt uitgeschakeld.

Ruimtebesparing door vloerverwarming in de badkamer

Een badkamer is vaak de kleinste ruimte in huis, waardoor elke ruimte besparing mooi  is meegenomen en kan zorgen voor een luxere uitstraling van de badkamer. Met vloerverwarming kan je genieten van een volledig verwarmde ruimte, zonder een radiator aan de muren te moeten installeren. Zelfs de meest moderne radiatoren nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. Met vloerverwarming hoef je geen rekening meer te houden met het inrichten van de ruimte om radiatoren heen.

Vloerverwarming gaat uitstekend samen met  elk type vloer, of dat nu laminaat, hout, tegels, of steen is en je bent dus volledig vrij in de keuze van het type vloer dat je wil. Vloerverwarming in de badkamer geeft je de ruimte en de mogelijkheid om die ruimte in te richten op een manier zoals jij dat wilt. Dankzij vloerverwarming kun je namelijk het maximale uit de beschikbare ruimte in je badkamer halen.