Je bent van plan om een nieuwe badkamer te laten bouwen. Goed plan! Natuurlijk komt er veel bij kijken en spreekt het voor zich dat je beroep doet op een professional. Ongetwijfeld wil je genieten van extra comfort in je badkamer en één van de beste manieren om dat te doen, is door de ruimte groter te doen lijken.

Er zijn heel wat methodes en trucjes om de badkamer ruimer te doen ogen, zonder hierbij effectief aan beschikbare ruimte bij te bouwen. Het onderstaande overzicht geeft enkele goede tips!

De 5 beste tips voor een ruimer ogende badkamer

De badkamer is één van die plaatsen in je woning waar je van optimaal comfort wilt genieten. De ruimte groter doen lijken is dan ook een slim idee. Maar hoe doe je dat nu precies? Enkele tips!

1. Spiegeltje aan de wand…

Als je het optische effect van een grotere badkamer wilt verkrijgen, dan kan je eerst en vooral meer spiegels hangen. Een mooi paar spiegels boven de wastafels maken de badkamer niet alleen comfortabeler, ook zullen ze ervoor zorgen dat je je in een grotere ruimte waant. Daarbij is een mooie spiegel die bij de stijl van je badkamer past de ideale afwerking!

2. De juiste vloer als basis

De vloer in de badkamer is zonder twijfel van essentieel belang. Niet alleen voor het comfort dat je er geniet, maar ook als je de badkamer zelf groter wil doen lijken. Bepaalde opties zijn beter voor een verruimend effect. Denkt hierbij maar aan grote, witte tegels die met een fijne naad tegen elkaar zijn gelegd. Ook een laminaat badkamer vloer is een goed idee, vooral als je een landelijke look wilt verkrijgen! Bij Floorhouse hebben ze een ruim assortiment laminaatvloeren voor in de badkamer.

5 handige tips om je badkamer groter te laten lijken

3. Kleuren spelen ook een rol

Om verder te gaan op het effect van optische elementen om de badkamer groter te doen lijken: ook de kleuren die je in de badkamer verwerkt zijn erg belangrijk. Bepaalde kleurpaletten, waaronder zwart en andere donkere kleuren, zullen de ruimte doorgaans kleiner maken. Kies je echter voor lichte kleuren zoals wit en beige of frisse, zomerse kleuren zoals pastelblauw, dan ziet de badkamer er meteen een stuk ruimer uit.

4. En toen was er zonlicht…

Wie denkt aan een badkamer die ruim en comfortabel oogt, denkt natuurlijk ook aan een badkamer waar voldoende zonlicht binnen kan! Het spreekt voor zich dat je bij de bouw of renovatie van je badkamer kwalitatieve ramen laat plaatsen, maar kies voor extra grote modellen als je de ruimte groter wilt maken. Op die manier kan de zon tijdens warme, zonnige dagen gemakkelijker binnen en voelt de badkamer meteen een stuk ruimer.

5….Maar ook gewone verlichting!

Nu het dan toch over licht gaat – waarom rust je je badkamer niet meteen uit met goede lampen? Bepaalde soorten verlichting zullen een positief effect hebben op de look en feel van de ruimte. Moderne spots die over het plafond verspreid zijn, geven de badkamer bijvoorbeeld meteen een ruimere indruk. Maar ook LED strips aan de muren of verlichting onder de spiegels hebben zo’n effect. Meer dan genoeg mogelijkheden voor een ruimere badkamer!

Bovenstaande tips geven je een goed idee van wat je zelf kan doen om je badkamer groter te doen ogen. Van laminaat badkamer vloeren tot de juiste verlichting, het zijn allemaal manieren om van méér badkamercomfort te genieten!