Wil je een nieuwe badkamer aanschaffen? Dan besef je waarschijnlijk maar al te goed dat dat geen eenvoudige opdracht is. Gelukkig kan je, door middel van een duidelijk stappenplan badkamer, veel efficiënter te werk gaan en ook zeker zijn van een mooi en duurzaam resultaat!

stappenplan badkamer

Een nieuwe badkamer inrichten in 8 stappen

1. Een nieuwe douche of bad

Het douche of bad vormt de basis van de badkamer, dat is logisch. Het is dan ook belangrijk dat je bij een nieuwe badkamer inrichten een model vindt dat bij de gewenste stijl van de nieuwe badkamer zal passen én kwaliteit biedt. Voor een moderne stijl is een douche met effen, glazen wanden of een wit bad erg mooi, terwijl warme kleuren en organische vormen landelijker ogen.

2. De vloer renoveren

Ook de vloer van de badkamer is erg belangrijk, en dan gaat het niet enkel om de look en feel ervan. Mooi tegels uit keramiek passen erg goed in een moderne badkamer met een gezellig kantje maar deze tegels zijn ook erg sterk, naadloos en duurzaam.

3. Spiegels ophangen

Spiegels zijn eveneens belangrijk bij een nieuwe badkamer aanschaffen. Kies ronde spiegels voor een gezellige look of vierkante, strakke modellen als je de ruimte moderner wilt inrichten.

spiegels in badkamer

4. Wastafels: functioneel én stijlvol

Wastafels voegen heel wat comfort toe aan de badkamer, zeker als je kiest voor moderne modellen die lang meegaan. Er zijn oneindig veel opties beschikbaar bij een speciaalzaak voor moderne, landelijke en klassieke stijlen!

nieuwe badkamer inrichten

5. Ventilatie is een must

Ventilatie is een must om de badkamer hygiënisch te houden en vochtproblemen te vermijden. Het spreekt voor zich dat je kiest voor een automatisch systeem, aangezien je badkamer dan vanzelf droog blijft!

6. Verlichting in de badkamer

Zonder verlichting in de badkamer geen optimaal comfort, toch? Kies voor lampen die lang meegaan, tegen een stootje kunnen en je badkamer daarbij op de juiste plaatsen goed verlichten. Spots zijn erg leuk voor zowel landelijke als moderne woonstijlen!

7. Eventueel verwarming?

Ook verwarming kan in de badkamer handig zijn, vooral tijdens de winter. Je kan helemaal zelf kiezen of een verplaatsbare radiator gebruikt of een vast verwarmingssysteem installeert. Hoe dan ook zal het comfort in je badkamer er alleen maar door verbeteren!

8. Details maken het geheel

Ten slotte horen ook details en afwerking thuis op een goed stappenplan badkamer. Denk maar aan raamdecoratie voor meer privacy en isolatie, kraanwerk dat bij de stijl past, enzovoort!