De handdoeken in de badkamer: de kans is groot dat je ze na het wassen gewoon in een gesloten kast legt zonder er verder over na te denken. Dat is natuurlijk prima, maar je kunt het ook nét wat origineler aanpakken. Dat fleurt de badkamer meteen op! Hoe je dat doet? In dit artikel delen we vijf originele manieren voor handdoeken opbergen in de badkamer. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Handdoeken opbergen in de badkamer: op planken aan de muur

Een simpele maar originele manier is om een paar mooie planken boven elkaar aan de muur te bevestigen en daar de handdoeken op te leggen. Je kunt de handdoeken opvouwen of oprollen, het is maar net wat jij het fijnste vindt. Om te voorkomen dat de handdoeken er vanaf rollen, kan je een haak bovenop de plank bevestigen. Zo blijft alles netjes op zijn plaats!

Als je het leuk vindt, kan je op de planken nog meer spulletjes plaatsen. Denk aan geurstokjes of planten voor in de badkamer. Zo ruiken de handdoeken ook nog eens lekker. En dat maakt van de plank een prachtige eyecatcher in de badkamer!

Handdoeken-opbergen-in-badkamer

2. In een mooi mandje

Een ander idee voor handdoeken opbergen in de badkamer is om een mooi mandje in de badkamer te plaatsen waar je een paar handdoeken in stopt. Je kunt dit mandje bijvoorbeeld op de badrand plaatsen of bij de wastafel. Zo zijn er altijd handdoeken binnen handbereik. De rest van de handdoeken kan je in de kast leggen. Wat ook heel leuk is: mandjes met handdoeken op de planken neerzetten (zie vorig puntje). Op die manier komen de planken nog mooier tot hun recht.

handdoeken-in-een-mandje-

3. In een grote rieten mand

Heb je iets meer handdoeken en wil je deze graag op eenzelfde plek kwijt? Als je van natuurlijke materialen in de badkamer houdt, dan is een grote rieten mand wellicht iets voor jou. Zo’n rieten mand ziet er niet alleen leuk uit, ze is ook erg handig om handdoeken op te bergen. Rol de handdoeken op en plaats ze verticaal in de mand zodat je ze gemakkelijk kunt pakken.

handdoeken creatief opbergen

4. Handdoeken op een ladder

Ook een houten decoratie ladder is ideaal om handdoeken op te bergen én om ze erop te laten drogen. Heb je een decoratie ladder met treden? Hier kan je prima je handdoeken op kwijt, bijvoorbeeld door ze op een mooi stapeltje te leggen. Zo liggen ze netjes én in het zicht. Want die mooie handdoeken mogen best gezien worden, toch?

Je kunt de treden met handdoeken afwisselen met andere decoratie zoals plantjes, zeepjes of kaarsen. Zo maak je er een gezellig plekje van! De ladder kan je trouwens een leuk kleurtje geven. Of je kunt de kleur van de ladder neutraal houden en voor handdoeken in vrolijke kleuren kiezen. Die keuze is aan jou!

handdoeken op een ladder

5. Handdoeken op een rolletje

Een laatste tip voor handdoeken opbergen in de badkamer, is door de handdoeken op een rolletje te leggen. Ook de manier waarop je opbergt doet namelijk veel voor de uitstraling van een badkamer. Dit ziet er immers een stuk mooier en warmer uit dan een stapel gevouwen handdoeken. Het is een simpele verandering, maar wellicht heb je hier nog nooit over nagedacht. Leg de handdoeken in een open kast, op een plank, op een ladder of op een mooie stoel. Voor welke plek je ook kiest,vanaf nu mogen de handdoeken in de badkamer absoluut gezien worden!

handdoeken oprollen
https://www.dreamstime.com/fresh-towels-wooden-table-bathroom-image171932723