Wie droomt er nou niet van een badkamer en suite? Helemaal een badkamer voor jou alleen, waarbij je zo vanuit je bed onder de douche stapt of vanuit een lekker warm bad zo in je bed kan neer ploffen. Iedere zou een slaapkamer met badkamer en suite wel willen hebben.

Badkamer en suite is snel gerealiseerd

Een en suite badkamer zie je veel in hotels voor komen en dat heb je vast zelf ook wel eens ervaren als je op vakantie bent geweest. Ook zie je een en suite badkamer veelal voorkomen in films. Veel mensen dromen er dan ook van om een slaapkamer met badkamer en suite te hebben. Een en suite badkamer is eigenlijk zo geregeld als je dat wil, maar dan moet je er wel de ruimte voor hebben. Die extra ruimte moet dan aangrenzend aan je slaapkamer zijn zodat je een slaapkamer met badkamer en suite kun creëren. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een zolder of in het souterrain, waar vaak de nodige ruimte is voor een badkamer en suite. Tevens zal er een wateraansluiting moeten zitten of zal je er zelf een aan moeten leggen. Is dit allemaal mogelijk dan kan jij je badkamer en suite helemaal naar eigen smaak en stijl inrichten.

badkamer en suite

Foto: www.home-designing.com

Tot rust komen in je badkamer en suite

Het mooie en fijne van een slaapkamer met badkamer en suite is, is dat je volledig tot rust kunt komen. Je kunt namelijk lekker gaan douchen of in bad zitten zonder gestoord te worden. Daarnaast heb je al je eigen spullen bij de hand voor het baden of douchen. Je kan er ook nog eens voor kiezen om een lekker muziekje erbij aan te zetten zonder dat daar iemand last van heeft. Je springt zo vanuit je bed onder de douche of gaat lekker in bad liggen of net andersom en dat maakt de badkamer en suite ook erg populair.

slaapkamer met badkamer en suite

Foto: www.freshome.com

Meerdere stijlen badkamers mogelijk

Voor de en suite badkamer kan je kiezen uit diverse stijlen badkamers, zodat je deze naar eigen smaak kan inrichten. Wat te denken van een landelijke badkamer of juist een moderne stijl. Of het toevoegen van design meubelen aan je badkamer of een heel andere sfeer creëren zoals de oosterse cultuur. Je kan er ook voor kiezen om je slaapkamer met badkamer en suite dezelfde inrichting te geven zodat het een mooi geheel vormt. Zo kan je in beide ruimtes dezelfde vloer plaatsen of de badkamertegels dezelfde kleur geven als de vloerbedekking van de slaapkamer. Je kan er ook voor kiezen om accessoires toe te voegen die herkenning geeft aan beide ruimtes. Zo zijn er tal van mogelijkheden bij een badkamer en suite.

loft badkamer en suite

Foto: www.legrealestate.org

Zorg voor een goed ventilatiesysteem of zet een raam open

Het is wel een vereiste dat de luchttoevoer goed geregeld is bij de badkamer en suite. Wanneer dit niet het geval is kan je problemen krijgen met overtollig vocht en kan dit schimmelplekken veroorzaken. Wanneer je een raam hebt in de badkamer zet deze dan gewoon open zodat het goed kan luchten. Heb je geen raam, zorg dan dat er een goed ventilatiesysteem aanwezig is voor het luchten.