Heb je een niet al te grote badkamer dan wil je graag zo optimaal mogelijk de ruimte benutten. Inrichting kleine badkamer is vooral goed omgaan met de ruimte die je hebt en zo veel mogelijk naar efficiënte oplossingen te kijken. Er zijn dan ook een aantal handige trucjes voor de inrichting van een kleine badkamer.

Veel licht bij inrichting kleine badkamerinrichting kleine badkamer

Veel licht in een badkamer creëert ruimte, want daglicht laat een ruimte vaak groter blijken. Als je niet zulke grote ramen in je badkamer hebt zorg dan voor lichte vloertegels. Vaak kiezen mensen voor donkere vloertegels en lichte wandtegels om zo toch contrast te creëren. De totale ruimte wordt zo een stuk lichter door de weerspiegeling van het daglicht op de wandtegels. Naast lichte tegels, kan je ook het beste kiezen voor grote tegels bij een inrichting kleine badkamer. Wanneer er namelijk kleine tegels met voegen gebruikt worden ziet de badkamer er optisch nog kleiner uit.

Kleine badkamer met inloopdouche

Vloertegels kan je ook prima door laten lopen tot in je douche, zodat je optisch het vloeroppervlak vergroot. Hierdoor lijkt de badkamer groter dan dat die is. Een kleine badkamer met inloopdouche is dan ook een hele geschikte keuze voor een inrichting kleine badkamer. Een kleine badkamer met inloopdouche zorgt ook nog eens voor een rustige uitstraling. Om ervoor te zorgen dat het water niet overal naar toe loopt in een kleine badkamer met inloopdouche, kan je het beste een doorzichtige scheidingswand plaatsen. Zo blijft de ruimte namelijk optimaal benut. In een kleine badkamer met inloopdouche kan je er voor kiezen om een nis in te bouwen om daar spullen in op te bergen. Met een nis ben je niet veel ruimte kwijt, maar kan je wel je spullen zoals zeep, handdoeken en andere douche artikelen kwijt.

kleine badkamer met inloopdouche

Bad en douche in een bij inrichting kleine badkamer

Veel mensen willen ook graag een bad in hun badkamer en in een kleine badkamer is dit vaak passen en meten. Een kleine badkamer met bad en douche is dan ook een kwestie van goed omgaan met de ruimte. Als je een kleine badkamer met bad en douche wilt is de meest logische optie om beiden te combineren. Er zijn badkamers waar je toch een inloopdouche hebt en tegelijkertijd een bad. Hierbij is de instap van de douche laag en is er een glazen deur bevestigt. Hieraan gekoppeld is het bad, zodat je beiden op een ideale manier hebt gecombineerd. In een kleine badkamer met bad en douche is dit een ideale oplossing. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een aparte bad en douche in een kleine badkamer met bad en douche, maar dan zal je goed om moeten gaan met de andere materialen die je in de badkamer moet plaatsen.

Gebruik lange meubels bij inrichting kleine badkamer

Een andere manier om de inrichting van een kleine badkamer groter te laten blijken is het gebruik maken van lange sanitaire meubelen. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een lange en ondiepe wastafel. Een diepe wastafel neemt immers teveel ruimte in beslag. Wat ook veel voorkomt in een kleine badkamer is een wastafelblad met daarop een waskom. Hierdoor krijg je een ruimtelijk gevoel en is uitermate geschikt voor de kleine badkamer. Kies ook voor een grote spiegel boven de wastafel. Een grote spiegel vergroot de reflectie van het licht waardoor de badkamer groter lijkt. Wat ook meer ruimte creeert en ook zorgt voor optische ruimte zijn hangende meubels. denk aan een hangend toilet of hangende wastafelmeubels.

kleine badkamer

Zorg voor netheid bij inrichting kleine badkamer

Daarnaast is het van belang dat je, je badkamer netjes en opgeruimd houdt. Doordat deze opgeruimd is hou je de ruimte ook zo groot mogelijk. Om je spullen kwijt te kunnen in de badkamer is een badkamermeubel het meest ideale, maar je kan ook kiezen voor een nis of opbergruimte in de douche of het bad. Zo zijn er vele mogelijkheden voor een ideale inrichting van een kleine badkamer.