De badkamer behoort zonder enige twijfel tot de belangrijkste ruimtes van de woning en het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat die duurzaam, comfortabel en hygiënisch is en blijft. In veel gevallen is een onderhoud of reiniging voldoende om de badkamer weer leefbaar te maken, maar af en toe is het compleet opnieuw bouwen van de badkamer de enige oplossing om er iets van te maken. Ook bij nieuwbouw is het natuurlijk belangrijk dat de badkamer van nul wordt opgebouwd op de juiste manier.

Wil je je badkamer from scratch opbouwen, of het nu gaat om een complete renovatie of een nieuwe woning? Dan zijn de volgende tips zeker en vast handig!

Bouw je badkamer op from scratch: enkele handige tips

Onderstaand overzicht geeft enkele handige tips om het beste te maken van je nieuwe badkamer. Het resultaat is een badkamer die op alle mogelijke vlakken aan je verwachtingen voldoet!

1. Stel een duidelijk plan op

Eerst en vooral is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk weergeeft hoe je wilt dat de badkamer eruit zal zien. Een overzichtelijk plan maken van de ruimte, met alle informatie over de inrichting en bemeubeling, is essentieel. Naast een visueel plan kan het ook geen kwaad om een stappenplan voor de uitvoering van de bouw duidelijk te maken. Dit is vooral handig als je zelf de handen uit de mouwen wilt steken!

2. Vertrouw op professionele hulp

Een badkamer from scratch bouwen is geen eenvoudige klus – en dat maakt de aanpak van een professioneel renovatiebedrijf des te belangrijker. Een specialist beschikt niet enkel over de kennis en inzichten die nodig zijn om de bouw van de badkamer tot een goed einde te brengen, ook kan je rekenen op advies bij het maken van belangrijke keuzes met betrekking tot meubilair, elektrische voorzieningen, water, enzovoort.

3. Gebruik materiaal van kwaliteit

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk het is om kwalitatief materiaal te gebruiken bij het bouwen van een badkamer. Het gaat dan niet enkel om het gereedschap zoals boren, schuurmachines en nog vele andere, maar ook de materialen die je gebruikt voor de bouw van de douche, de wastafels, het toilet en de vloer. Kies je voor voorzieningen van een erkende aanbieder die kwaliteit garanderen, zoals Ubbink dakdoorvoeren, dan zal dat de bouw van de badkamer en het plezier dat je eraan hebt alleen maar positief beïnvloeden.

Haal méér uit je nieuwe badkamer!

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat je zelf heel wat kan doen om de bouw van je badkamer een niveau hoger te tillen. Houd je rekening met deze tips, dan geniet je binnen de kortste keren van een badkamer waar je nog lang én met volle teugen van kan genieten!