De badkamer in landelijke stijl is heel populair. Het is een luxe badkamer, in mooie, natuurlijke kleuren die je doet denken aan het rijke buitenleven. Landelijke badkamers hebben een gemoedelijke, warme sfeer, waar je na een lange dag werken helemaal in tot rust komt. Maar waaruit bestaat de landelijke badkamer nu precies?

Bad op pootjes

landelijke badkamer

Nostalgisch vrijstaand bad

Een kenmerk dat niet mag ontbreken in landelijke badkamers is het vrijstaande bad op sierlijke pootjes. Dit bad is meestal wit, maar je ziet ook wel roze of lichtblauwe baden op pootjes in de badkamer met landelijke stijl staan. De sierlijke pootjes kunnen gekruld zijn of bewerkt zijn tot kleine leeuwenkopjes. Het ligbad mag best een prominente plaats krijgen, als hart van de badkamer. Heb je hier geen plek voor? Zet dat het vrijstaande bad aan de muur. Grote kranen met een lange hals en ouderwetse draaiknoppen maken de look van het landelijke bad helemaal af. Zorg vervolgens dat je alle kranen en sanitair in dezelfde stijl als het ligbad neemt om de badkamer in landelijke stijl helemaal af te maken.

 

Veel ruimte & licht

Het fijne aan een landelijke badkamer bijvoorbeeld een boerderij of landhuis is dat de badkamer vaak groot kan zijn en veelal ramen bevat. Vanuit het bad zou je dan zo over het weiland of de tuin achter het huis kunnen kijken. Heb je de ruimte en bouw je je eigen badkamer? Kies dan voor een groot raampartij met een mooi gordijn. Helaas heb je in de stad niet altijd veel natuurlijk licht in de badkamer en is het in verband met pottenkijkers niet heel wenselijk om de landelijke badkamers van grote ramen te voorzien. Zorg er dan voor dat je de landelijke badkamer mooi verlicht met sierlijke lampen. Wil je een kleine badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer? Dan kun je door middel van de juiste accessoires, kleuren en meubels toch die badkamer in landelijke stijl omtoveren. Het is wellicht aan te raden om dan het ligbad op pootjes achterwege te laten om zo voldoende ruimte over te houden.

Natuurlijke materialen

Landelijke badkamers zien er het mooiste uit wanneer er natuurlijk materialen worden gebruikt voor de meubels, accessoires en ook vloer en muur. Denk hierbij aan natuursteen en lichte houtsoorten. Ook katoen, linnen en dik riet zijn geschikt voor de styling van de landelijke badkamers. Het hout en de tegels mogen er een beetje verweerd uitzien, voor die robuuste stijl.

douchegordijn landelijke stijl

Oude kleuren

De perfecte kleuren voor landelijke badkamers zijn oude en pasteltinten, zoals oudroze, poederig blauw, mintgroen, wit en grijs. Ook natuurlijke tinten als mosgroen, bruin en terracotta zijn perfect voor landelijke badkamers.

Landelijke sfeer in een handomdraai

Wil je een landelijke badkamer maar heb je niet de luxe om de huidige badkamer compleet te verbouwen? Dan kun je door het aanpassen van de accessoires, de handdoeken en zelfs het douchegordijn de badkamer in landelijke stijl omtoveren. Verf de muren bijvoorbeeld in oudroze, poederig blauw of gebroken wit. Heb je van vloer tot plafond tegels? Dan kun je mooie tegelstickers gebruiken met afbeeldingen die passen bij de landelijke stijl. Bijvoorbeeld een boerentafereeltje, schapen of mooie bloemetjes. Als het maar past bij een boerderij en het buitenleven. Met nieuwe badkamermeubels, handdoeken in landelijke kleuren en wellicht een mooi gordijn of kleedje om het geheel af te maken kun je ook in een bestaande badkamer genieten van de landelijke stijl.

badkamer in landelijke stijl

Foto credits: www.obly.com
Uitgelichte afbeelding: Copyright Taps&Baths www.badwinkel.be

Save

Save