Wanneer je zelf een badkamer gaat verbouwen, renoveren of (her)inrichten, dan moet je jezelf een belangrijke vraag stellen: wil je er een bad in of niet? En als je een bad wilt, kies je dan voor een vrijstaand bad? Vrijstaande baden zijn een echte trend in de badkamerwereld, eentje die je badkamer een luxe en stijlvolle uitstraling geeft. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van een vrijstaand bad op een rijtje!

1. Een vrijstaand bad straalt luxe uit

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een vrijstaand bad? Een belangrijk verschil tussen een inbouw ligbad en een vrijstaand bad is de uitstraling. Zo is een inbouw ligbad slechts voor een deel zichtbaar in de badkamer, terwijl je een vrijstaand bad volledig kunt zien. Of je nu kiest voor een klassiek of een modern vrijstaand ligbad, in beide gevallen zal je merken dat ze er altijd stijlvol uitzien. Een vrijstaand bad vormt als het ware dé eyecatcher van je badkamer. Doordat het bad ‘vrij’ staat, creëer je ook nog eens een welness badkamer in huis. En dat zonder sauna of stoomcabine!

voordelen van een vrijstaand bad

2. Een ruim assortiment aan vrijstaande baden

De afgelopen jaren is een vrijstaand bad ontzettend populair geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er vandaag de dag een ruim assortiment aan vrijstaande baden bestaat, zowel qua grootte als vorm. Ga je een vrijstaand bad kopen? Houd dan in je achterhoofd dat dit type bad meer ruimte nodig heeft dan een standaard ligbad. Als je een kleine badkamer hebt, is een vrijstaand bad wellicht niet de beste keuze. 

Wil je graag een rond ligbad, ovaal, vierkant of liever rechthoekig? Vrijwel alle formaten zijn mogelijk. Als je vrij lang bent en liefst zo ver mogelijk onder water wilt genieten, dan kan je kiezen voor een extra diep bad. In landelijke badkamers wordt vaak gekozen voor vrijstaande baden op pootjes. Daarnaast zijn er baden met luxe extra’s zoals een steuntje voor de nek of rug, massagestralen en LED verlichting. Ideaal om te ontspannen na een lange werkdag!                                                                                             

Tenslotte kan er ook nog worden gespeeld met de kleur. Terwijl een inbouw ligbad vooral verkrijgbaar is in het wit, kan je bij een vrijstaand bad ook voor een zwart exemplaar kiezen. Of wat ook heel mooi is: een zwarte buitenkant en een witte binnenkant zoals op onderstaand voorbeeld. Wij vinden de combinatie van zwart en wit alvast prachtig!

assortiment-aan-vrijstaande-baden

3. Makkelijk om schoon te maken

Een goede hygiëne in de badkamer is ontzettend belangrijk. Eén van de belangrijkste voordelen aan vrijstaande baden is dan ook dat je ze makkelijk kunt schoonmaken. Vooral hoekbaden hebben muurtjes en vlakke oppervlakken wat ervoor kan zorgen dat opspattend water blijft liggen na het baden. Hierdoor kan kalkaanslag en schimmel ontstaan. Vrijstaande baden vragen een stuk minder onderhoud. Je hebt immers geen last van hoeken, muren en tegels én je kunt veel makkelijker rond je bad stappen om het schoon te maken. Door de tijd die je bespaart aan schoonmaak, heb je meer tijd over om te genieten van je heerlijke bad. En daar hebben wij alvast helemaal zin in!

hygiëne in de badkamer