De populairste badkamer trends van 2017

Wie houdt er niet van een badkamer die naast functioneel ook nog eens stijlvol en modern is? Net als andere kamers evolueert de inrichting van een badkamer continu, en ook in het jaar 2017 staat die vooruitgang niet stil. De badkamer modern inrichten begint bij een kijkje nemen naar de meest populaire badkamer trends van 2017, en een aantal leuke daarvan vind je hier.

Minimalisme is troef in 2017

De bombastische en overgrote badkamers hebben stilaan plaats gegeven aan steeds kleiner wordende badkamers waarbij details en kleine decoraties troef zijn. Zo weinig mogelijk accessoires en een strak, modern uiterlijk zijn hier de kenmerken van, alsook de eenvoud op het gebied van kleuren: wit, taupe, zwart en bepaalde grijstinten vormen de basis. De creatie van een ruimtelijk effect staat ook centraal bij de badkamers van tegenwoordig, en geeft een algemene stijlvolle uitstraling.

Goud en zwart: luxekleuren in de badkamers van vandaag

Steeds meer badkamers gaan opvallen dankzij de unieke kleurkeuze. Zoals al werd gezegd, vormen eenvoudige kleuren zoals wit en grijstinten de basis, maar kleuren zoals zwart en goud geven dan weer een extra luxe dimensie aan de ruimte. De combinatie van deze kleuren met bepaalde grafische elementen en patronen belooft daarbij een badkamer die ongetwijfeld tot de verbeelding spreekt.

Duurzame badkamers zijn écht in

Naast het uiterlijke aspect van een badkamer gaat ook de duurzaamheid ervan een steeds grotere rol spelen. Nederlanders douchen gemiddeld 8 minuten per dag, wat neerkomt op een waterverbruik van 12 emmers water! Een duurzame kamer begint bij de keuze van duurzame materialen, zoals steiger -of sloophout: dergelijke materialen zijn niet enkel goed voor de portemonnee, ze zijn ook heel wat minder belastend voor het milieu in vergelijking met bijvoorbeeld acryl (aardolieproducten die haast niet gerecycleerd kunnen worden). Andere duurzame opties zijn bijvoorbeeld ook keramische tegels en glas.

Daarnaast kan het waterverbruik verminderd worden als je voor de juiste douchekop kiest, of zelfs een douche die het gebruikte water tijdens het douchen klaarmaakt om te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de Upfall shower, Upcycle douche en de Water Recycling Shower, waarmee je op het einde van de dag heel wat liters water kunt besparen.

Licht, licht en nog meer licht

Net zoals in andere ruimtes is een functioneel en sfeervolle verlichting in de badkamer onmisbaar. Naast elektrische verlichting in alle vormen en types neemt natuurlijke verlichting nu een steeds meer toonaangevende rol aan bij de inrichting van de badkamer. Met jaloezieën kun je bijvoorbeeld gemakkelijk zelf bepalen hoeveel licht er binnenvalt. Een andere optie is bijvoorbeeld een daglichtspot, die het natuurlijke zonlicht als het ware nabootst en dus de juiste sfeer teweegbrengt.

Plaatsbesparende Wastafels verdienen ook een plaatsje

In 2017 bereiken badkamer trends een waar hoogtepunt, en dat blijkt ook uit de grote keuze aan wastafels. Verschillende modellen wastafels worden bijvoorbeeld uitgerust met holle gedeeltes die als opslagruimte kunnen dienen voor verzorgingsproducten, washandjes, enzovoort.

Meestal wordt gekozen voor relatief kleine wastafels – ook hier heeft het minimalisme dus een zekere invloed – zodat zelfs in de meest krappe badkamers en toiletten gebruik kan worden gemaakt van een wastafel en producten. De ontwerpen verrassen daarbij steeds meer qua ontwerp, dankzij het gebruik van materialen zoals geglazuurd staal, voor een unieke uitstraling van een badkamer die het jaar 2017 waard is.

Afbeelding: maisonvalentina.net