Een oude, vieze badkamer geldt als de angstdroom van veel vrouwen en mannen. Niets is er vervelender dan je moeten wassen in een sanitaire ruimte die verouderd is en onhygiënisch overkomt. In de badkamer wil je je lekker voelen. Niet voor niets kiezen veel woningeigenaren met een verouderde badkamer daarom voor badkamerrenovatie. Door te gaan voor badkamer renovatie kun je je eigen woning een enorme opkikker geven. En wordt douche en/of baden weer iets waar je naar uitkijkt , in plaats van tegenop ziet. Kies ook voor badkamerrenovatie en maak gebruik van de onderstaande nuttige tips voor badkamerrenovatie.

1. Ga voor een geschikte wandafwerking

Een van de beste tips voor badkamerrenovatie is om te zorgen voor fraaie, goed afgewerkte wanden. De tegelwanden of egaal met badkamerverf geschilderde muren zijn namelijk dé eyecatcher van de badkamer. Besteed daarom veel aandacht aan de vormgeving en kleurstelling van jouw badkamerwanden. Wil je een artistiek, modern en in het oog springend badkamerinterieur? Plaats tijdens de badkamer renovatie dan bijvoorbeeld kleine mozaïektegeltjes in spannende en opvallende kleuren. Houd je daarentegen van een klassieke, traditionele badkamer? Dan zijn witte, grijs of lichte tegels een aanrader. Overigens hoeft er tegenwoordig niet per se voor tegels te worden gekozen. Je kunt ook kiezen voor het schilderen van de muren met een speciale waterdichte badkamerverf. Wil je een echte luxueuze badkamer die er trendy en charmant uitziet? Overweeg dan tadelakt. Tedelakt is een waterichte glanspleister, die gemaakt is van hydraatkalk en een prachtige luxe teint aan jouw badkamer geeft.

2. Een regendouche is onmisbaar bij badkamerrenovatie

Als je de badkamer renoveert, is een grote douchekop onmisbaar. Wat is er immers lekkerder dan douchen onder een stortvloed van water, die je aan alle kanten verwarmd en optimaal laat genieten? Regendouches geven een heerlijk brede straal, zien er hypermodern uit en verhogen het comfort enorm. Verder zijn er tegenwoordig tal van spaardouchekoppen voor regendouches beschikbaar, waarmee je tot tientallen procenten water kun besparen vergeleken met een reguliere stortdouche. Zo is douchen onder een regendouche ook vanuit ecologisch en financieel perspectief interessant.

3. Fraai jouw badkamer op met led- verlichting

Een badkamer renovatie is het ideale moment om de licht-donkercontrasten in jouw sanitaire ruimte eens goed onder de loep te nemen. Niets voor niets pakken veel woningeigenaren bij een badkamerrenovatie standaard de verlichting mee. Met name de mogelijkheden op het gebied van kleurige led-verlichting zijn groot. Zo kun je met dimlichten van led of kleurig led-lampen als rood of blauw een geheel eigen en unieke look creëren die jouw badkamer volstrekt uniek maakt.

4. Heb ook oog voor het badkamermeubilair

Net als in een woonkamer het geval is, heeft in een badruimte het meubilair de nodige impact. Een van de eerste dingen die je ziet als je een badkamer binnenkomt, zijn de kastjes, de wasbak en andere badkamermeubels. Gebruik deze meubels om de accenten die jij wilt leggen te onderstrepen. Kies je voor een hypermodern en industriële stijl? Pas dan niet alleen de kleuren, tegels of kleurwanden, en de verlichting aan. Maar koop ook goede en betrouwbare badkamermeubels die passen bij de accenten die je wilt leggen. Succes met jouw unieke badkamerontwerp!