Een kiezelvloer leggen

Een kiezelvloer geeft een natuurlijk, exotisch en artistiek effect aan elke badkamer. Het is niet alleen mooi om te zien, maar een kiezelvloer is ook erg aangenaam aan je voeten. Niets is zo fijn als op een plezierige vloer stappen voor,- en na je douchebeurt. Wist je trouwens dat het ook nog eens gezond is om met je blote voeten op kiezels te lopen!

Alleen welke voordelen hebben kiezelvloeren? Wat voor soorten kiezelvloeren zijn er? En hoe leg je zelf een kiezelvloer?

kiezelvloer-in-de-badkamer

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/340021840597489153/

Wat voor soorten kiezelvloeren zijn er?

Kiezelvloeren zijn te vinden in alle soorten en maten. Toch zijn de kiezelvloeren in te delen in twee soorten: pebbles en sticks en slices. Ook wel bekend als de onbewerkte en de bewerkte kiezel.

Pebbles

Pebbles is een onbewerkte kiezel. Deze kiezels worden gevormd door de erosie en het water in de rivieren. De kleuren van de kiezels verschillen per streek.

Sticks en slices

Sticks en slices zijn bewerkte kiezels. Deze kiezels worden net zolang gespleten, verzaagd of geslepen tot ze de juiste vorm en formaat hebben.

De voordelen van een kiezelvloer

Een kiezelvloer laten leggen doe je niet alleen ter decoratie. Een kiezelvloer heeft ook nog praktische voordelen en niet zo weinig ook!

Ruime keuze in formaat, kleur, vorm en afwerking

Kiezen uit het totale aanbod aan kiezelvloeren, is niet hetzelfde als kiezen uit de kleur zwart of wit. Integendeel, kiezelvloeren kiezen kan je vergelijken met het kiezen van een kleur uit de regenboog.

Je kan elk gewenst kiezelvloer bedenken en laten samenstellen. Het formaat, de kleur, de vorm en de afwerking van de vloer, kan afgestemd worden op jouw wensen. Zo bereik je een optimale uitstraling in jouw badkamer.

kiezelvloer-zelf-leggen

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/157766793167940703/

Eenvoudig zelf een kiezelvloer leggen

Een kiezelvloer laten leggen is uiteraard makkelijker dan zelf de vloer leggen. Het leggen van een kiezelvloer vraagt veel voorbereiding, maar is uiteindelijk niet zo moeilijk als het lijkt.

Het leggen van een kiezelvloer kan je vergelijken met tegelwerk. De vloeren zijn gemakkelijk te verwerken en als je de juiste spullen in huis hebt, is de klus zo geklaard.

Stimuleert de doorbloeding van uw voeten

Een kiezelvloer is niet alleen feestje voor jouw interieur, maar ook voor je voeten. Een kiezelvloer stimuleert de doorbloeding van je voeten. Een goede doorbloeding voorkomt koude, opgezwollen en pijnlijke voeten.

Kiezelvloer in de badkamer is geschikt

Een kiezelvloer in de badkamer is favoriet. Deze vloeren zijn namelijk goed bestand tegen water. De vloeren nemen geen vocht op.

In iedere ruimte toepasbaar

Een kiezelvloer is niet alleen voor de badkamer bestemd. Uiteraard kan je de kiezelvloer voor elke ruimte gebruiken. Andere mooie toepassingen voor de kiezelvloeren zijn bijvoorbeeld in de tuin, buitenmuur of boven het keukenblad. Alles is mooi. Alles is mogelijk.

kiezelvloer-leggen

 

Zelf een kiezelvloer leggen in de badkamer

Een kiezelvloer leggen vraagt goede voorbereiding. Zorg dat je eerst alle spullen in huis hebt. De benodigde spullen zijn als volgt: voorstrijkmiddel, waterdicht afdichtingsband, tegellijm, fijne lijmkam, waterdicht voegmiddel, rubberen spaan, emmer, spons en droge doek, sanitair kit, kleurloze vuil en vocht afstotende coaching.

Je kan niet meteen beginnen met het leggen van een kiezelvloer. Begin met de ondergrond vlak en schoon te maken. Breng vervolgens met een lijmkam lijm aan op de vloer. Duw vervolgens de kiezelmatjes één voor één tegen de vloer. Slijp daarna de kiezelmatjes op maat en maak ze passend. Na 24 uur is het kiezelwerk droog en moet je het overtollige voegmiddel direct wegvegen.