Ga je voor een nieuwe badkamer of ga je je badkamer renoveren? Dan staan je heel wat keuzes te wachten. Welke sfeer wil je je badkamer meegeven, voor welke tegels kies je? Wat zijn de badkamer interieurtrends en kies je voor een bad met douchrek, een inloopdouche of wil je een nieuwe douchecabine kopen? Wij vertellen je alle ins en outs over douchecabines. Zo kan jij straks goed voorbereid een nieuwe douchecabine kiezen.

Nieuwe douchecabine kiezen: De voordelen

Een nieuwe douchecabine kopen heeft veel voordelen. Een douchecabine kan op bijna elke plek in de badkamer gemonteerd worden. Ook in het gebruik is een douchecabine praktisch. De douchedeuren sluiten de natte ruimte af van de rest van de badkamer, zodat de rest van de ruimte droog en schoon blijft. Het glas van de douchecabine is behandeld en daardoor is het goed schoon te maken en blijven er geen zeepresten of kalkvlekken achter. Ook als je minder goed ter been bent, is een douchecabine een uitstekende keuze. Je kunt naast een verhoogde douchebak, namelijk ook kiezen voor een gelijkvloerse douchebak waardoor je makkelijk in en uit de douche stapt.

Simpsons Edge douchecabine kwartrond 90x90x195cm
Wiesbaden Single UNI douchecabine 100x100x200cm
Huppe Studio Berlin douchecabine kwartrond met 2 zwaaideuren 100x200cm

Badkamer interieurtrends voor je douchecabine

Douchecabines komen in verschillende vormen en maten. Zo kies je de douchecabine die het beste bij je past. Kies je voor een vierkante, rechthoekige, kwartronde of vijfhoekige douchecabine? Ga je deels je badkamer renoveren, ook dan is het praktisch om een douchecabine te kiezen die qua afmeting past bij de overige meubels die je wel wilt behouden. De meeste douchecabines zijn 90 x 90 centimeter, maar door te kiezen voor andere afmetingen past een douchecabine ook uitstekend in een kleinere badkamer. Wil je een ruimere douchecabine waarin je je vrij kan bewegen met plek voor een zitje? Ook dat is geen probleem. Een douchedeur die je kan schuiven in plaats van opendraaien wordt steeds populairder. Dit scheelt ruimte in je badkamer, omdat je geen ruimte hoeft te reserveren voor het openklappen van de deur. Ook als je met meerdere mensen gebruik maakt van de badkamer is dit een goed idee. Anderen hoeven niet opzij te stappen als jij uit de douche stapt. Zo benut je alle beschikbare ruimte in je badkamer optimaal.

Toch liever een bad? Lees dan: Een vrijstaand bad: Dit zijn de belangrijkste voordelen