Heb je momenteel wat tijd vrij en ben je op zoek naar manieren om een badkamer gezelliger maken? De badkamer is niet voor niets een plaats in je huis waar je heerlijk moet kunnen ontspannen. Je hebt er dus alle baat bij om deze ruimte zo leuk mogelijk in te richten.

1. Een verwarmd handdoekenrekje

Krijg je er ook al koud van als je denkt aan het moment dat je uit de douche en het bad stapt en je de gezellige warmte van het water moet inruilen voor de koude ruimte? Een van de manieren waarop je je badkamer leuker maken kan is door een verwarmd handdoekenrekje te installeren. Op deze manier krijg je na je bad of douche meteen een heerlijk warme handdoek om je heen.

2. Fleur je badkamer op met allerlei zeepjes

Je badkamer pimpen kan heel eenvoudig door een rekje toe te voegen waar je een groot aanbod aan badzout, zeepjes en meer kan plaatsen. Zorg voor enkele bath bombs. Deze bruisballen geven het badwater niet alleen een leuke kleur maar ze ruiken ook heerlijk.

3. Voeg wat groen toe

Niets dat een badkamer gezelliger maken dan het toevoegen van enkele planten. Zeker wanneer je badkamer heel wat natuurlijk licht heeft is wat groen toevoegen een echte aanrader. Planten zorgen immers voor een rustgevende, natuurlijke omgeving.

badkamer gezelliger maken

4. Focus op de zintuigen

Een badkamer leuker maken doe je door te focussen op de zintuigen. Waar het gebruik van kleuren zoals groen of lichtblauw zorgt voor een ontspannen sfeer, mag je ook niet vergeten aan de geurtjes. Zorg dat er geurkaarsen of potpourri aanwezig is om ervoor te zorgen dat je de sfeer krijgt die je wil bereiken. Verder kan je ook zorgen voor comfortabel zachte handdoeken die een toevoeging zijn aan de beleving van je badkamer.

5. Ga voor originele badmatten en gordijnen

Je badmatten en gordijnen hebben een grote invloed op de sfeer die je badkamer uitstraalt. Kies dus zorgvuldig. Een badkamer pimpen kan je dan ook makkelijk door te kiezen voor originele badmatten en gordijnen. Denk aan gordijnen met een leuk patroon of een badmat met een grappig opschrift. 

Lees ook: Hout in de badkamer: inspiratie en tips