Je hebt je badkamer vernieuwd of je bent van plan een volledig nieuwe badkamer te installeren? Dan is het ook vanzelfsprekend dat je een nieuwe radiator kiest. Op het eerste zicht lijkt dit maar een detail. Maar toch is het belangrijk om verschillende mogelijkheden te overwegen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van CVkoopjes.nl voor een gevarieerd aanbod radiators.  Kijk rustig rond en vergelijk. Dan pas kun je de juiste keuze maken. Wij helpen jou alvast even op weg! Let op: dit zijn maar een paar voorbeelden van radiatoren die het heel goed doen in badkamers. Uiteraard speelt de stijl van je huis, je eigen voorkeur en je budget ook een belangrijke rol in je keuze!

De handdoekradiator

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende radiator voor de badkamer. Buiten de warmte die deze verspreidt in je badkamer, zorgt hij ook altijd voor lekker warme handdoeken als je uit je bad of je douche stapt. Uiteraard kun je je handdoek altijd opwarmen op een ‘gewone’ radiator, maar dit is niet altijd ideaal voor de goede werking en het rendement van je radiator.

design radiator

De verticale radiatoren

Badkamers zijn meestal kleine ruimtes. Een verticale radiator kan perfect passen op een smalle muur, bijvoorbeeld tussen een deur en een raam of tussen het bad en het lavabomeubel. Bij bepaalde merken kun je een handdoekbeugel als accessoire bekomen, wat heel goed van pas komt in je badkamer.

Vlakke radiatoren

Een vlakke radiator vind je zowel in verticale als horizontale versies. Het vlakke oppervlak geeft een uitstekend rendement, wat in een badkamer altijd heel aangenaam is. Bovendien zijn deze makkelijk proper te houden dankzij de strakke lijnen en vlakken.

Ieder zijn eigen stijl

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld een vintage, klassiek of zeer traditioneel huis hebt, kun je kiezen voor een gietijzeren radiator. Deze wordt vooral voor de look gekozen. Denk er echter aan dat een gietijzer tijd nodig heeft om op te warmen. Deze is daarom minder geschikt voor als je bijvoorbeeld ‘eventjes onder de douche wilt’.
Een raamradiator kies je bijvoorbeeld als je grote vensters tot tegen de grond hebt. Deze staat heel mooi in een badkamer en suite waarbij slaapkamer en badkamer door een grote glaspartij zijn gescheiden.
Wil je toch je oude radiator behouden, maar een nieuw jasje geven? Dan is een radiatorombouw de ideale oplossing. Je oude radiator krijgt een nieuwe look die modern en strak aandoet.
Neem vooral je tijd om de juiste keuze te maken. Je radiator bepaalt immers voor een groot deel de uitstraling van je badkamer!