Je droomt van een nieuwe badkamer met een stortdouche en een wastafel die niet lekt. Na flink sparen ga jij je badkamer laten omtoveren tot de droombadkamer die jij voor ogen hebt. Je gaat er vanuit dat je badkamer zo perfect wordt als in je gedachte. Toch zijn er een aantal veelgemaakte fouten die worden gemaakt bij het verbouwen van de badkamer. Lees hier welke fouten dit zijn en hoe je ze voorkomt.

Fout 1: Onvoldoende ventilatie

Eén van de meest voorkomende fouten is onvoldoende ventilatie in de badkamer. Als je zometeen heerlijk heb genoten van een warme douche in je nieuwe badkamer, wil je niet dat je badkamer een stoomcabine is geworden. Slechte ventilatie zorgt ervoor dat je badkamer vochtig blijft en hierdoor kan er schimmel ontstaan. Ook krijg je last van een muffe lucht in de badkamer. Zorg er daarom voor dat er goede ventilatie in je nieuwe badkamer is, of dat je een raam open kan zetten. Goede ventilatie is het installeren van het een badkamerventilator van goede kwaliteit. Deze zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid na het douchen wordt teruggebracht naar een normaal niveau.

Fout 2: Slechte waterafvoer

Nergens in huis is het belangrijker dat de waterafvoer goed is dan in de badkamer. Als de afvoer niet goed is, kan je te maken krijgen met lekkages. Om te voorkomen dat je een loodgieter in moet schakelen, is het van belang om ervoor te zorgen dat je afvoer voldoende is. Ga je voor een voorgefabriceerde douchecabine? Dan is er in de douchebak voldoende ruimte voor de afvoer. Als je van plan bent een inloopdouche te laten maken, moet er voor een goede afvoer ruimte gemaakt worden in de vloerconstructie.

Fout 3: Te donkere kleuren

Helaas heeft niet iedereen ruimte in huis voor een prachtige grote badkamer. Hoewel donkere kleuren een mooie strakke look aan je badkamer geven, is het niet verstandig om je badkamer te donker te maken. Hierdoor lijkt de ruimte namelijk een stuk kleiner dan eigenlijk het geval is. Kies daarom voor een combinatie van donkere en lichte kleuren of ga voor een middenweg, zoals een grijs.

Badkamercourant - Fouten in de badkamer 2

Fout 4: Verkeerde verlichting

Hoewel je ‘s ochtends vroeg niet in een lichtbak wil lopen als je de badkamer binnenkomt, is verlichting wel degelijk van belang in de badkamer. Allereerst natuurlijk om een hand voor ogen te zien, maar ook om je te helpen bij het scheren, opmaken en verder stylen. Denk daarom naast een plafondlamp of inbouwspotjes ook aan een spiegel met ingebouwde verlichting.

Fout 5: Te veel in één ruimte

Een inloopdouche, een ligbad, een dubbele wastafel, je droombadkamer heeft het allemaal. We willen van alles maar soms is het qua ruimte beter om keuzes te maken. Als je teveel wil in je badkamer terwijl je hier eigenlijk de ruimte niet voor hebt, is het beter om wat weg te laten. Waarschijnlijk mis je een bad niet als je geniet van je nieuwe inloopdouche. Overleg met de badkamerspecialist wat de beste indeling is voor jouw nieuwe badkamer.