Wat ons betreft is hout één van de mooiste materialen. Hout is niet alleen ontzettend mooi, het straalt ook rust en warmte uit. We begrijpen dan ook goed als je hout het liefst in iedere woonruimte verwerkt, dus ook in de badkamer. Wil jij graag hout in de badkamer toevoegen, maar weet je niet goed wat je er allemaal mee kunt doen? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel delen we inspiratie en tips voor hout in de badkamer. Lees je mee?

1. Hout in de badkamer: een houten muur

We pakken het meteen groot aan met de badkamer met hout, namelijk met een houten muur in de badkamer. In tegenstelling tot een tegelmuur heeft een houten muur een warme en sfeervolle uitstraling. En laat dat net dingen zijn die we willen bekomen met dit materiaal! De kleur van het hout ziet er heel mooi uit, zeker als je dit combineert met wit in de badkamer. Deze combinatie zorgt voor een prachtig contrast: terwijl witte items eerder kil zijn, geeft hout warmte. De perfecte combinatie dus!

een houten muur
een houten wand

2. Badkamer met hout: een houten vloer

Je kunt niet alleen kiezen voor hout op de muur, maar ook voor hout op de vloer. Omdat het hier ook om een grote oppervlakte gaat, creëert dit een knusse en warme sfeer in de badkamer. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld, hoe mooi ziet deze houten vloer er wel niet uit? Je kunt voor een houten muur én een houten vloer gaan, daarmee trek je het hout in de badkamer mooi door. Maar als je beide opties te veel van het goede vindt, dan kan je het natuurlijk ook houden bij één keuze. 

een houten vloer in de badkamer
houten badkamervloer

3. Houten badkamermeubels

Houten badkamermeubels geven de badkamer een warme uitstraling. Houten kasten voor in de badkamer zijn een evidente keuze, maar heb je al eens gedacht aan een houten wastafel? Ook een houten bad is ontzettend mooi. Met een bad van hout creëer je meteen een natuurlijke badkamer, iets waar wij ook heel erg van houden! Ook hier geldt weer dat wit en hout een prachtig contrast vormen. Het wit steekt mooi af tegen het hout. Dat kan je goed zien op onderstaande voorbeelden. 

houten-badkamermeubels
houten-badkamermeubel

4. Houten badkameraccessoires

Tenslotte kan je hout in de badkamer toevoegen door middel van houten badkameraccessoires. Dit is ideaal voor als je geen zin hebt in het verbouwen van de badkamer of als je liever geen houten badkamermeubels in huis haalt. Ook als je hout in de badkamer graag subtieler wilt aanpakken, zijn houten badkameraccessoires een goed idee. Denk aan een spiegel met houten frame, een houten zeephouder, houten zeeppompje of houten tandenborstelhouder. Ook een houten handdoekenrek of houten decoratie ladder staat ontzettend leuk in de badkamer. Deze twee laatste voorbeelden zijn ook ideaal voor het opbergen van je handdoeken!

Houten badkameraccessoires
het verbouwen van de badkamer