Je hebt er vast al wel eens van gehoord. Zo’n heerlijke stoomcabine waarin je heerlijk kunt ontspannen en op adem kunt komen. Wil je een stoomcabine kopen, dan is dat niet iets wat je eventjes koopt, maar waar je wel goed over na moet denken. Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden, zo worden de nieuwste stoomcabines standaard uitgevoerd met lichttherapie, aromatherapie en soms zelfs bluetooth-aansluiting. Lees je voordat je een stoomcabine gaat kopen goed om een duidelijk beeld te krijgen van de prijzen en de mogelijkheden. Bekijk wat voor ruimte je beschikbaar hebt en waar je de stoomcabine precies wilt gaan plaatsen. Wil je een 1 persoons stoomcabine kopen, een 2 persoons of een stoomcabine met bad? Badkamercourant.nl zet een aantal dingen op een rijtje die je kunnen helpen bij een stoomcabine kopen.

stoomcabine kopen

Waarom een stoomcabine kopen?

Een stoomcabine kopen is een erg goede investering. Mocht je ooit je huis willen verkopen, dan zal een stoomcabine zeker zorgen voor een waardestijging van de woning en zal tevens voor veel mensen als een pluspunt aan de woning worden gezien. De goede investering even ter zijde, de belangrijkste reden voor mensen om een stoomcabine te kopen is omdat je er heerlijk in kunt ontspannen en het is goed voor de gezondheid. Zeker in de huidige stressvolle maatschappij, is het na een dag hard werken heerlijk om thuis de stoomcabine in te kunnen stappen en even heerlijk te kunnen ontspannen. Met een stoomcabine veranderd de badkamer al snel in een heuse wellness badkamer, waar zowel lichaam als geest kunnen opladen. Maar waarom is een stoomcabine eigenlijk goed voor de gezondheid?

  • In een stoomcabine wordt de huid zachter en soepeler, hierdoor is de huid na het stoombad extra gehydrateerd. Dit zorgt ervoor dat de huid naderhand beter kan worden verzorgd met bodylotion of -butter.
  • Tijdens het stomen in de stoomcabine ga je vanzelf meer transpireren, hierdoor kunnen de poriën in het lichaam goed gereinigd worden.
  • Een stoomcabine op temperatuur, zorgt ervoor dat de spieren kunnen ontspannen en de luchtwegen worden vrijgemaakt. Ook vastzittend slijm kan door het stomen worden losgeweekt.
  • De stoom zorgt er ook voor dat de het bloed onder de huid goed circuleert, wat ook bijdraagt aan een snellere afvoer van afvalstoffen.

2 persoons stoomcabine

Waar moet je op letten bij het kopen van een stoomcabine?

Heb je een bepaald type of soort stoomcabine op het oog, dan zijn er verschillende dingen waarop je moet letten bij de aanschaf. Zo is er een speciale Europese norm waar stoomcabines aan moeten voldoen. Kijk of de stoomcabine de EN15200 test heeft doorstaan en het EN15200 certificaat draagt, zodat je verzekerd bent dat de stoomcabine voldoet aan de veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid eisen naar Europese standaard.
Daarnaast zul je ook in je badkamer moeten nagaan of er mogelijkheden zijn voor het plaatsen van de stoomcabine:

  • Het is gewenst om een aparte stroomgroep in de badkamer te hebben om de douchecabine op aan te sluiten. Deze stroompunten behoren boven het kraanwerk te zitten
  • Zorg ervoor dat er een koud en warm water aansluiting is en een water afvoer.
  • Bekijk of er voldoende ruimte is voor de stoomcabine die je wilt kopen
  • Meet ook de hoogte van het plafond van de badkamer. Het plafond moet minimaal 10 cm hoger zijn dan de stoomcabine.
  • Houdt rekening met minimaal 30 cm speling, in geval dat er onderhoud aan de stoomcabine moet worden gepleegd.
  • In principe is er geen speciale stoomafvoer nodig. De stoom kan normaal gesproken via de huidige afzuiging of het raam van de badkamer ontsnappen. Als de stoomcabine in een dichte ruimte wordt geplaatst, zal er moeten worden gezorgd voor een aparte afvoer / afzuigsysteem.
  • Sommige stoomcabines worden standaard met een douche stoeltje uitgevoerd. Is dit niet het geval, zorg dan voor een douchestoel in de cabine, dit kan bij een langere stoomsessie erg prettig zijn.

1 persoons stoomcabine

Verschillende merken en prijzen

Ga je een stoomcabine kopen, dan moet je je realiseren dat de prijzen erg uiteen lopen. Er zijn al stoomcabines vanaf 950 euro, maar de luxere varianten kunnen oplopen tot zo’n 8800 euro. Bekende merken zijn Riho, Harvia, Boss & Wessing, Grohe en Kinedo.