Het gemak van een bad douche combinatie: waar luxe en ruimte elkaar vinden

Een bad douchecombinatie bespaart een hoop ruimte in uw badkamer. Dat is handig als u een wat kleine badkamer heeft, maar ook als u ruimte over wilt houden voor badkamermeubels. Hier kunt u lezen wat de mogelijkheden op het gebied van bad douchecombinaties zijn en de voor- en nadelen ervan.

De voordelen van een bad douche combinatie

Een bad douche combinatie biedt u vele voordelen. Het grootste voordeel, hierboven al genoemd, is dat u een hoop plaats bespaart in uw badkamer. Bad en douche nemen doorgaans in uw badkamer de meeste plaats in en door deze te combineren houdt u meer ruimte over voor uw badkamermeubels. Andere voordelen zijn:

  • Het is goedkoper: een bad-douchekraan en een scherm of douchegordijn zijn vele malen goedkoper dan een aparte douche. Hierdoor bespaart u ongeveer de prijs van een douche.
  • Het staat mooier: Een strak vormgegeven bad douche combinatie staat een stuk mooier in uw badkamer, dan als u in dezelfde ruimte een douche én een bad zou zetten. Meer ruimte in uw badkamer zorgt voor een rustiger geheel.
  • Het is gemakkelijk te plaatsen: Bijna elk bad is hiervoor geschikt, alles wat u nodig heeft is een bad-douchekraan en een scherm of douchegordijn.
  • Het biedt vaak meer plaats: Veel bad douche combinaties bieden meer plaats dan een gewone douche, waardoor u met meerdere gezinsleden tegelijk kunt douchen.

bad douchecombinatie

Welke nadelen zijn er?

Naast voordelen zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel is toch wel de hoge instap; om in het bad te komen moet u over de rand heen stappen. Dit maakt het met name voor minder validen ongeschikt. Hier kunt u wel iets aan doen: koop een bad met een lage instap. Dit is een bad met een kleine waterdichte deur aan de voorzijde, waardoor u gemakkelijk het bad in en uit stapt. Daarnaast kan er natuurlijk ook te weinig plaats zijn voor een ligbad, maar ook hier is iets aan te doen: met een hoekbad of zitbad kunt u ook een bad douchecombinatie creëren.

Een bad douche combinatie om van te dromen

De mogelijkheden voor een bad douche combinatie zijn talrijk. U kunt elk onderdeel zelf kiezen. Zo kunt u bij het bad kiezen voor een ligbad met lage instap, een ligbad met douche zone waar meer plaats is tijdens het douchen, en zelfs voor een vrijstaand ligbad, wat momenteel erg gewild is.

Voor de afscherming van de badkamer kunt u kiezen voor een douchegordijn, maar mooier nog is een douchescherm. Ook hier heeft u weer heel veel keuze: Gaat u voor glazen wanden, schuifdeuren, of is alleen een douchescherm voldoende? Hierbij houdt u het beste een minimale breedte van 90 centimeter aan, om niet toch te spatten. U kunt hierbij ook voor verschillende materialen kiezen, zoals kunststof en veiligheidsglas.

combi bad douche

En dan is er nog de afwerking, waarbij u kunt kiezen uit de nieuwste badkamertrends 2015. Prachtige thermostaatkranen maken uw bad douche combinatie helemaal af. En voor de wand kunt u bijvoorbeeld kiezen uit mozaïektegels in alle kleuren van de regenboog. Of gaat u liever voor een strakkere moderne uitstraling? Haal uw hart op tijdens het uitkiezen van de accessoires voor uw droombadkamer.

Een bad douche combinatie biedt u talrijke mogelijkheden. Met het gemak van een bad en douche, zonder ruimte te verliezen in uw badkamer.