Vloer en wandtegels

Badkamertegels kopen, waar kijk je naar? Je bent natuurlijk benieuwd naar de allerlaatste badkamertrends en welke tegels goed aansluiten op de badkamertrends van 2015. Maar het is niet onverstandig om het een en ander te lezen over de verschillende soorten badkamertegels. We kunnen badkamertegels onderverdelen in vloertegels en wandtegels. De tegels beschermen de wand tegen de inwerking van vocht: iets waar we in een badkamer dagelijks mee te maken krijgen. Bovendien zorgen de tegels ervoor dat de badkamer optimaal te reinigen is. Tegels zijn makkelijk afwasbaar en zijn individueel te vervangen, mochten ze kapot gaan. Omdat dit soort tegels vaak in massa-productie worden gemaakt, is het bijna altijd mogelijk om een zelfde tegel alsnog te verkrijgen, zelfs na jaren.

Badkamertegels kopen

Voor de badkamer tegels kopen doe je in een speciaalzaak of een bouwmarkt. Maar ook online kan je badkamertegels kopen. Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat je wil. Denk hierbij aan de afmeting van de tegels alsmede de kleur. Ook is er nogal wat kwaliteitsverschil in tegels. Badkamertegels kopen is dus niet iets wat je zomaar even tussendoor doet: het vereist de nodige voorkennis.

Keramische badkamer tegelskeramische badkamer tegels

De meest voorkomende badkamertegels zijn de tegels van natuursteen of zijn keramische badkamer tegels. De keramische tegels zijn goedkoper dan die van natuursteen. Ze worden gebakken van aarde op een hoge temperatuur: 1.000 tot 1.250 graden Celsius. Tijdens het vervaardigen worden er mineralen aan toegevoegd zodat de tegel meer stevigheid krijgt. Wanneer de tegel gebakken is wordt er een glazuurlaagje op aangebracht. Deze geeft de tegel haar glans en haar kleur, maar maakt de tegel ook waterbestendig. Iets wat in een badkamer sterk de voorkeur heeft. Keramische badkamer tegels zijn gebruiksvriendelijk en goed zelf te leggen, makkelijk schoon te maken, vuil-en waterafstotend en bij een glazuurlaagje ook nog eens krasbestendig. Koop voor de badkamer altijd tegels met een glazuurlaag.

Natuurstenen tegels die geïmpregneerd zijn, kunnen ook gebruikt worden voor de badkamer. Bij voorkeur zijn ze voorzien van een antisliplaagje. Deze tegels houden beter warmte vast dan de keramische tegels. Ze zijn lastiger schoon te maken doordat ze niet zomaar met chemische producten behandeld mogen worden. Het zelf leggen hiervan is ook moeilijker doordat de tegels niet mooi recht zijn of oneffenheden vertonen. Ook zijn ze een stuk duurder in de aanschaf. Ten opzichte van keramische tegels zijn ze tot wel twee keer zo duur.

Antraciet badkamertegelsantraciet badkamertegels

Badkamertegels kopen kan soms een lastige opgaaf zijn, vooral wanneer je nog niet weet welke kleur je wilt. Er kunnen best twee kleuren gecombineerd worden, maar ook meerdere tinten zoals grijs of bruin. Mooi zijn ook de antraciet badkamer tegels. Dit zijn tegels in de kleur grijs tot zwart met een natuurlijke uitstraling. Antraciet is eigenlijk een soort steenkool die onder grote verhitting heeft gestaan. Antraciet badkamer tegels hebben deze kleur en kunnen verschillen van zwart tot grijs. De uitstraling is warm te noemen. Dit soort tegels wordt vaak gecombineerd met sanitair met een natuurlijke uitstraling. Maar antraciet badkamer tegels zijn ook prima te combineren met strak wit of zwart.

Voor de badkamer tegels kopen: vloerverwarming

Keramische badkamer tegels hebben als nadeel dat ze koud aanvoelen, vooral in de winter. Bij badkamertegels kopen moet hier rekening mee worden gehouden. De meeste mensen leggen badkamermatjes neer. Dit houdt de voeten warm en vangt eventueel vocht op. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van vloerverwarming. Hier zijn de keramische tegels uitstekend geschikt voor. Bij badkamertegels kopen is het raadzaam om rekening te houden met een eventuele vloerverwarming.