Diverse redenen om de badkamer te vergroten

Het zou zo maar kunnen dat je een van de volgende situaties herkent. Als dat zo is, is het tijd om na te gaan denken over een grotere badkamer, voorzien van fraaie vloertegels. Het ruime assortiment vloertegels van GAMMA biedt dan voldoende keuze! Wellicht herken je de volgende situaties wel. Voorbeeld 1: jouw kinderen worden groter en er wordt daarom door meer personen, én langer, gebruikgemaakt van de badkamer. ’s Ochtends en ’s avonds op het door jezelf gewenste moment douchen, tandenpoetsen en/of jezelf opfrissen wordt steeds lastiger. Altijd houdt er wel een van jouw puberende kinderen de badkamer bezet, vaak langer dan je lief is. Een grotere badkamer is dan zeer wenselijk. Voorbeeld 2: jij en jouw partner zijn van plan te verhuizen. Maar de badkamer is, anders dan bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer, sterk verouderd. Om jouw huis in waarde te laten stijgen en aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, is het dan slim om de badkamer aan te pakken. Een grote badkamer doet het vaak goed, dus daarom kies je voor die optie. Voorbeeld 3. Je wordt ouder en bent daardoor minder wendbaar en minder valide. Vaak is een kleine badkamer dan een grote ramp. Je wilt daarom het liefst een grotere badkamer, met meer ruimte rondom het toilet en meer beweegruimte in de douche. Tijd voor actie!

De beste tips om jouw badkamer te vergroten

Maar hoe pak je een vergroting van de badkamer eigenlijk slim aan? We zetten de beste tips en trucs voor je op een rijtje:

1. Wellicht grenst er een ruimte aan de badkamer die niet of nauwelijks gebruikt wordt. Door het weghalen en verplaatsen van de wanden van die kamer, kun je veel extra badruimte creëren.

2. Kijk kritisch naar de indeling van de badkamer. Meestal kun je eenvoudig meer ruimte creëren door een functioneel badkamermeubel aan te schaffen en daar alle losse spullen in op te bergen. Dat creëert al snel veel extra beweegruimte in badkamer, rond het toilet en in de douche.

3. Koop grote vloertegels. Die bevatten minder lijnen en groeven en daardoor oogt de ruimte groter. Het ruime assortiment GAMMA-vloertegels biedt voldoende keuze aan vloertegels die een badkamer visueel groter laten lijken.

4. Plaats enkele grote spiegels. Deze maken een enorm verschil in ruimtelijke beleving, waardoor de badkamer veel groter lijkt dan deze is.

5. Kijk of er uit de badkamer nutteloze spullen verwijderd kunnen worden. Opgeruimd staat netjes en hoe minder rommel, hoe meer ruimte!

En… de laatste tip

Slim is ten slotte ook om te kiezen voor een inloopdouche of smal cq. langgerekt bad. Hierdoor ontstaat letterlijk én visueel een ruimere badkamer. In dit artikel schreven we eerder hoe je een inloopdouche zelf kunt maken. We wensen je alvast veel plezier in jouw nieuwe, ruime badkamer!