De badkamer is dé ruimte in huis waar je volledig tot rust komt en lekker kunt ontspannen. Niets fijner om dit te doen in een badkamer die volledig naar jouw smaak is ingericht. Een badkamer moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Onderhoudsgemak is daar een belangrijk onderdeel van. Wanneer je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke badkamertegel, dan valt de keuze al snel op een keramische tegel. Het aanbod keramische tegels is groot, heel groot. Smaken verschillen en dat is bij Totaaltegel geen probleem. Wij bieden in elke stijl een passende tegel aan! Maar welke stijlen zijn er en wat past bij mij? In deze blog laten wij je daarom diverse stijlen zien en helpen we je op weg!

Moderne keramische tegels

Wil jij een badkamer creëren in een moderne stijl? Het aanbod strakke keramische vloertegels en wandtegels is groot. Om een moderne stijl te creëren wordt er vaak gekozen voor tegels met rustige kleuren, uniforme patronen en strakke tegelranden. We zien veel grijs, antraciet, zwart en wit. De tegels hebben vaak eenzelfde maatvoering, bijvoorbeeld 60×60 cm of 30×60 cm. Geen wirwar aan tegelformaten die worden gecombineerd, dit oogt voor een moderne badkamer al snel te druk. Tegelformaten die gemengd gelegd worden zien we eerder terug in een landelijk stijl, denk aan ‘romaans verband’ of ‘banen verband’ voor een landelijke stijl. Ook kan er gecombineerd worden met een rustige muurstrip in een uniforme kleur en weinig verspringen in de maatvoering. Een erg mooie (wand)tegel bij het creëren van een moderne stijl is de gepolijste wandtegel. Deze is verkrijgbaar in diverse kleuren, de meest gekozen kleuren voor een moderne stijl zijn: wit, zwart en antraciet. Niet handig is het om een gepolijste vloertegel in een badkamer te leggen, deze zijn glad in combinatie met water. Kies dan voor een minder gladde tegel op de vloer in combinatie met een gepolijste wandtegel.

Keramische tegels met een natuursteen look
Ben jij gecharmeerd van de mooie uitstraling van natuursteen tegels, maar wil je wel gaan voor een tegel met onderhoudsgemak? Dan is een keramische tegel met natuursteen look een goede keuze. Een keramische tegel is machinaal vervaardigd en voorzien van een print, door de jaren heen zijn deze prints steeds gedetailleerder geworden. De nuances die je ziet in een natuursteen tegel, worden ook in de keramiek prachtig nagebootst. Een keramische tegel met een natuursteen look is dan ook nauwelijks te onderscheiden van een echte natuursteen tegel. Een module bestaat vaak uit meerdere prints die net even anders zijn. Het is belangrijk dat de tegels gemengd gelegd worden voor het mooiste resultaat. De looks die onder ander worden nagebootst zijn: basalt look, leisteen look, travertin look, marmer look, beton look, hout look en kalksteen look. Totaaltegel biedt in alle looks diverse tegels aan in diverse prijsklassen!

Landelijke keramische tegels
Wanneer men op zoek gaat naar een landelijk tegel, wordt al snel gekozen voor een natuursteen tegel met getrommelde randen, denk aan getrommelde Vietnamese Hardsteen. Dit zorgt voor een prachtige uitstraling en kan ook zeker toegepast worden in een badkamer. Een nadeel kan zijn dat een natuursteen tegel gevoelig is voor krassen en vlekken. Waar dit voor de een als nadeel wordt gezien, vindt de ander een natuursteen tegel juist mooier worden na verloop van tijd. Mocht je dit niet willen, dan zijn er op keramisch vlak diverse alternatieven. Niet alleen de prints zijn tegenwoordig prachtig, ook de structuur wordt nagebootst door middel van een ‘natural touch’. De tegel lijkt zo niet alleen op een natuursteen tegel, maar voelt ook zo. Daarnaast zijn er veel keramische tegels met een natuursteen look die ‘getrommelde’ randen hebben. Er zijn ook diverse natuursteen look tegels verkrijgbaar die antislip zijn, ideaal voor een badkamer!

Portugese keramische tegels
De speelse Portugese tegeltjes zijn niet meer weg te denken uit het tegel assortiment. De tegeltjes waren vroeger al erg geliefd en zijn dat nog steeds! Het zorgt voor een unieke en speelse uitstraling. Voorheen kenden we voornamelijk de Portugese cementtegels. Deze handgemaakt tegeltjes hebben een prachtige uitstraling, maar zijn wel vrij gevoelig voor zuren, krassen en vlekken. Ook hierbij geldt dat het een persoonlijke voorkeur heeft of men hiervoor kiest. De oneffenheden worden door velen ook gezien als datgene wat de tegeltjes hun charme geeft. Denk aan de oude pandjes waar we deze tegeltjes nog altijd terugzien. Wil jij de mooie uitstraling van Portugese tegeltjes, maar wil je niet dat de tegels veranderen door het gebruik? Ga dan voor de keramische Portugese tegeltjes. Het aanbod is ontzettend groot en in elke kleurcombinatie is er wel een tegeltje te vinden. Het is een stijl die in badkamers veel wordt gekozen omdat het vaak relatief kleine oppervlaktes zijn. Een keramische Portugese tegel kan worden toegepast als vloertegel, maar ook zeker als wandtegel in de badkamer. Een combinatie van beiden zien we ook vaak en zorgt voor een erg mooi geheel! De keramische Portugese wandtegels worden ook vaak gecombineerd met een keramische vloertegel in een groter oppervlak of andersom. Mix & Match, eigenlijk alles is mogelijk met deze tegeltjes.

Het maken van een keuze is lastig, dat begrijpen wij als geen ander. Laat je daarom inspireren door websites als Pinterest en welke.nl. Kom je er niet uit en wil je graag advies inwinnen? Bezoek geheel vrijblijvend de showroom van Totaaltegel. Wij kunnen uiteenlopende producten laten zien en je helpen bij het maken van een keuze. Neem gerust materialen en foto’s mee die je aanspreken en samen kijken we wat hierop aansluit!