Een badkamer kan de plaats zijn waar je even snel doucht of de plaats waar je sfeervol tot rust komt. Je kunt veel zaken aan de badkamer veranderen om het een stuk aantrekkelijker te maken. Zo kan je denken aan raamdecoratie. Maar wat kan je het beste gebruiken in deze plek waar veel vochtigheid voorkomt?

Aluminium jaloezieën

Jaloezieën zijn erg geschikt om te plaatsen in een badkamer. Je kunt kiezen uit diverse stijlen en kleuren om de sfeer van je huis goed door te trekken. Aluminium jaloezieën zijn een populaire variant in de moderne optrekjes, ze ogen strak en stijlvol. Daarbij zijn ze ook erg makkelijk te onderhouden met een gewone doek en vochtbestendig. Dit zijn goede kandidaten die je kunt gebruiken in een badkamer. Met de koorden regel je makkelijk de lichtinval in de badkamer door de latten in een hoek te draaien.

PVC jaloezieën

De PVC variant van de jaloezieën is een erg interessante raamdecoratie. Deze hebben namelijk ook vaak designs van houtwerk, waardoor je het beste van twee werelden hebt: een sfeervol raam wat goed bij een landelijke stijl past en de vochtbestendigheid van het PVC. Echte houten jaloezieën zijn namelijk meestal niet geschikt omdat ze kunnen vervormen door de vochtigheid. Daarbij kunnen vlekken sneller intrekken. Het PVC is daarentegen erg makkelijk te onderhouden en de kandidaat voor jou als je een echte eyecatcher zoekt die een warme sfeer maakt.

Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een strakke en moderne uitstraling. Dankzij het gebruikte materiaal is het zeer vochtbestendig en heb je een praktische oplossing voor de in de badkamer. Daarbij is ook dit materiaal makkelijk te onderhouden. Je kunt meestal kiezen tussen een lichtdoorlatende of verduisterende variant om zo zelf te bepalen hoe licht de badkamer wordt. Je kunt je laten inspireren door het assortiment van rolgordijnen bij Rolgordijnwinkel.nl.

Plisségordijn

Dit zijn gordijnen met een stijlvol karakter die in moderne en landelijke interieurs zeer goed passen. Met een touwtje haal je het gordijn omhoog of omlaag. De vormgeving is zeer fijn waardoor ook de touwtjes subtiel zijn verwerkt voor een minimaal design. Het materiaal is ook afwasbaar om zo viezigheid te verwijderen. Dankzij de vochtbestendigheid heb je ook hiermee een goede kandidaat om je badkamer te verrijken. Houd er wel rekening mee dat een plisségordijn een zeer fijne stof heeft waarbij het niet volledig verduisterend zal zijn zoals wel mogelijk is bij de andere materialen.