Zonwering in de badkamer zorgt er niet alleen voor dat het zonnetje buiten blijft, maar ook dat je in alle privacy kunt badderen en douchen. Wil jij nieuwe zonwering aanschaffen voor in de badkamer en twijfel je welke zonwering je het beste kunt kopen? Lees dan in dit artikel welke drie soorten zonwering het meest geschikt zijn voor in de badkamer.

Aluminium jaloezieën

Jaloezieën van sterk aluminium houden de zon goed tegen, simpelweg omdat de zon niet door het materiaal heen kan schijnen. Ook als je de jaloezieën niet helemaal sluit, kan de zon er niet meer goed doorheen komen. Wil je het licht van buiten echt helemaal tegenhouden, dan doe je de jaloezieën helemaal dicht. Ga je douchen of badderen en wil je voorkomen dat de buren je zien? Dan kun je de jaloezieën ook gewoon dicht doen, want met gesloten aluminium jaloezieën kan niemand jou vanaf buiten in de badkamer zien staan.

Een groot voordeel van aluminium jaloezieen in de badkamer, is het feit dat deze jaloezieën erg goed tegen vocht kunnen. Koop je aluminium jaloezieën voor in de badkamer, dan weet je zeker dat je hier jaren plezier van zult hebben.

Rolgordijnen

Je kunt er ook voor kiezen om rolgordijnen aan te schaffen voor in de badkamer. Neem je verduisterende rolgordijnen, dan kan de zon er niet doorheen komen. Neem je rolgordijnen die niet verduisteren, dan komt het licht van buiten nog wel naar binnen. Wel wordt de zon door de rolgordijnen tegengehouden. En of je nu verduisterende of niet-verduisterende rolgordijnen neemt voor in de badkamer: niemand kan door de rolgordijnen heen kijken. Dit betekent dat je altijd optimale privacy hebt als je de rolgordijnen in de badkamer naar beneden doet.

Tip: koop rolgordijnen die goed tegen vocht kunnen. Omdat het in de badkamer vrij vochtig kan worden, is dit wel echt een vereiste voor goede rolgordijnen. Neem je rolgordijnen van een stof die niet goed op vocht reageert, dan zitten de rolgordijnen in een mum van tijd vol schimmel. Dit zou betekenen dat je op korte termijn weer nieuwe rolgordijnen voor de badkamer aan moet schaffen. Probeer dit dus te voorkomen.

Plisségordijnen

Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om plisségordijnen aan te schaffen voor in de badkamer. Deze gordijnen zien er niet alleen mooi en netjes uit, maar houden de zon bovendien goed tegen en zorgen voor privacy in de badkamer. Wel geldt ook hier dat je gordijnen aan moet schaffen die goed tegen vocht kunnen en niet gaan schimmelen in vochtige ruimtes. Niet alle plisségordijnen kunnen goed tegen vocht. Laat je goed adviseren door een expert over de vochtbestendigheid van plisségordijnen zodat je verzekerd bent van goede duurzame zonwering voor in de badkamer.