Ben je de verouderde look van je badkamer beu? Ben je de overdreven onpraktische ontwerpen, de vreselijke kleurmenging en de vreemd gevormde vloertegels beu? Wordt het nu niet eens tijd om de badkamer een strak nieuw design te geven? Er zijn tal van manieren om de badkamer te moderniseren. Je kunt bijvoorbeeld het algehele ontwerp renoveren door het uiterlijk te veranderen, een aantal praktische aanpassingen toe te voegen of de manier waarop we naar badkamers kijken te heroverwegen. Hoe groot of klein het renovatieproject ook is, er is altijd iets wat past bij jouw behoefte.

Moderne ontwerpen

We zijn allemaal gewend aan de manier waarop oude badkamers eruit zien. Smakeloos en oninteressant, de saai ogende witte tegels bedekken de muren en de vloer. Sommige hebben zelfs die aquablauwe kleur die het hele uiterlijk van de badkamer verpesten. Geen van deze ontwerpkeuzes is per se slecht. Het gebruik van deze trends in de verkeerde instellingen en context kan echter leiden tot een slecht ontwerp.

Het belangrijkste concept voor een moderne badkamer is eenvoud. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen een mooie omgevingskleur, gekleed in een interessant textuur- of tegelpatroon. Overdrijven kan ook een slechte zaak zijn. Die ingewikkelde ontwerpen op de wastafel, badkuip en het toilet kunnen niet alleen onredelijk duur zijn, maar kunnen ook onpraktisch en onnodig zijn. Ze creëren een lelijke, overvolle look die het doel van het hoofd ontwerp verslaat. Zoek in plaats daarvan naar badkamer spullen die het algehele ontwerp aanvullen, in plaats van er van af te leiden. Streef naar de dingen die comfort uitstralen in plaats van overdreven toegeeflijkheid.

Technologie

Hoewel we het hadden over badkamer innovaties die het niet zouden moeten “overdrijven”, is er nog steeds een ruimte waar we aan kunnen werken. Technologie kan worden gebruikt om onze badkamer ervaring te vergemakkelijken. De markt staat nu vol met nieuwe slimme apparaten die je badkamerontwerp verbeteren. Dit omvat slimme toiletten en douches die hun temperatuur kunnen regelen, bewegingsgevoelige kranen die automatisch aan en uit gaan, en gespecialiseerde vloer- en wandplaten die schade door vochtopname tot een minimum beperken. Deze apparaten vernieuwen de kwaliteit van de badkamer zonder het te druk of ongemakkelijk te maken. Een ander voorbeeld dat we hebben gezien, is in Zuid-Korea, waar een universiteitsprofessor een toilet ontwikkelde die de ontlasting omzet in energie door het methaangehalte erin te extraheren. Het toilet betaalt de gebruiker vervolgens in crypto zodat jij er iets voor terug kunt krijgen. Stel je eens voor dat je door alleen al naar de toilet te gaan nano crypto weet te bemachtigen. Dergelijke mogelijkheden laten dus al zien wat je met de badkamer kunt gaan doen in de toekomst.

Crypto integreren

Over crypto gesproken, er is misschien een kans die gewoon op je wacht om het te grijpen als je je huis wilt renoveren. Zoals velen van jullie weten, is de cryptocurrency-beweging net begonnen. Naarmate het meer grip en populariteit begint te krijgen, vertakt het zich naar andere gebieden en zoekt het naar manieren om onze levensstijl te verbeteren. Steeds meer meubelbedrijven accepteren nu al crypto zoals Bitcoin als een legitieme valuta om producten mee te kopen. Of je door ada cardano kopen deze voordelen kunt behalen en in de winkel ermee af te rekenen is nog een idee voor de toekomst. Maar bepaalde crypto kun je gebruiken om toiletten, wastafels, badkuipen en andere materialen voor de badkamer mee af te rekenen.