Raamdecoratie in de badkamer vraagt natuurlijk om extra aandacht. Je kunt immers niet alle materialen gebruiken in deze vochtige ruimte. Daarnaast wil je toch dat de raamdecoratie perfect matcht met het overige interieur in de badkamer. Welke trends zien we in de badkamer?

Welke materialen passen in de badkamer?

In vochtige ruimtes kan je bijvoorbeeld kiezen voor hout of aluminium. Kunststof kan uiteraard ook een mooie uitkomst zijn. Gewoon gordijnstof zal het al snel afleggen tegen het vochtige klimaat. Gelukkig is de keuze groot in wel geschikte materialen en kan je gewoon kiezen uit veel variëteiten. Bij Inhuisplaza.nl is de keuze aan diverse uitvoeringen enorm en is er voor iedereen een uitvoering te vinden die bij zijn of haar smaak past.

badkamer shutters

Shutters zijn de trend

Een prachtige oplossing zijn shutters. Shutters zijn klap- of raamluiken die voorzien zijn van horizontale lamellen of jaloezieën. Deze shutters zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en materialen. Shutters van INHUIS Plaza zijn verkrijgbaar in duurzame houtsoorten. De shutters zin prachtige sfeerbepalers, waarmee je veel invloed kan uitoefenen op de hoeveelheid licht die je binnen wilt laten. Door het gebruik van kleuren is deze vorm van raamdecoratie voor ieder interieur geschikt.

Shutters zijn daarnaast ook de ideale oplossing voor ramen met onmogelijke afmetingen voor standaard oplossingen. Draai- en kiepramen kunnen nogal eens voor problemen zorgen maar omdat de shutters op het kozijn vastgemaakt worden en dus meedraaien, is dit probleem opgelost. Omdat shutters van INHUIS Plaza op maat gemaakt kunnen worden, is het ook dé oplossing voor afwijkende vormen en maten. Een mooi rond raam wordt zo juist een eyecatcher in plaats van een probleemgeval!

Kleurgebruik in de badkamer

Nog altijd is wit een populaire kleur in de badkamer. Naar Scandinavisch voorbeeld vindt men de kalmerende sfeer van wit nog altijd erg mooi. Bij deze stijl is er veel mogelijk. De combinatie met hout is hierbij natuurlijk helemaal treffend. Je kunt ook kiezen voor aluminium omdat ook dit dezelfde sfeer uitademt. Shutters maar ook jaloezieën zijn hierbij een mooie match.

Natuurlijke materialen en kleuren zijn eveneens populair. Ook in de badkamer kan je hiermee aan de slag. Kies voor mooie materialen zoals hout en bamboe of kies vooral voor het kleurgebruik in aardetinten. Grijs, bruin en soortgelijke kleuren zijn dan ook erg in trek. Ook hier geldt dat de raamdecoratie natuurlijk aan moet sluiten voor het mooiste resultaat. Hout is in dit geval de perfecte keuze. Shutters zijn een prachtige oplossing maar je kunt ook gaan voor jaloezieën van hout. Stoere uitvoeringen zijn hierbij ook erg mooi.