Sinds enkele jaren is het plaatsen van een spanplafond in Nederland populair geworden. Wat is een spanplafond precies? Waarom zijn spanplafonds zo populair? En welke voordelen hebben spanplafonds boven de traditionele plafonds?

Spanplafond: wat is dat eigenlijk voor soort plafond?

Een spanplafond bestaat uit een groot doek. Dat doek wordt over het bestaande plafond gespannen via een groot frame. Alleen aan de zijkanten van het plafond is er sprake van aanraking met het originele plafond. Het doek wordt strak aangetrokken, zodat het spanplafond geen oneffenheden vertoond en er feitelijk net zo strak uitziet als een vast plafond. Een spanplafond, dat overigens ook in badkamers toegepast kan worden, is een eigentijdse oplossing om snel een sfeervol plafond te creëren. Het voordeel van het gebruik van kunststof doeken is dat je een eigen stijl kunt creëren in je woonkamer of in je badkamer.

De voordelen van spanplafonds

Spanplafonds hebben veel voordelen ten opzichte van de traditionele plafonds die vroeger dominant waren. Hieronder hebben we ze voor jou op een rijtje gezet:

  • 1. Een spanplafond is gewoon een erg mooi strak plafond, zonder naden. Alleen aan de zijkanten kun zien – door scherp te kijken – dat het geen gewoon plafond is. Omdat een spanplafond een echte maatwerkklus is, wordt het plafond strak opgehangen, zodat het exact past.
  • 2. Spanplafonds zijn uitermate sterk. Ze zijn scheurvrij en onderhoudsarm. (Behalve natuurlijk als je veel rookt in huis, want dan kunnen ze verkleuren)
  • 3. Het kunststof spandoek bestaat uit speciaal materiaal. Dit materiaal voorkomt schilfers en weert schimmel, bacteriën en ander vuil. Hierdoor blijft ook je badkamerplafond er mooi en fris uitzien.
  • 4. Mooi is dat een spanplafond snel op te hangen is. Ga maar eens een nieuw systeemplafond plaatsen, dan ben je echt niet in een uurtje klaar zoals bij spanplafonds!

Veel mogelijkheden met een kunststof badkamerplafond

De variatiemogelijkheden van spanplafonds zijn enorm. Ook dat mag een groot voordeel van spanplafonds genoemd worden. Je kunt zelf een doek volledig naar eigen wens laten ontwerpen, hoewel dit natuurlijk best prijzig kan zijn. Maar de keuze is dus eindeloos, en de keuze is aan jou. Overigens kun je de randen van het frame van een spanplafond nog eens extra benutten door er bijvoorbeeld een schilderij of fotolijst aan op te hangen.

Naast de eerder genoemde variatiemogelijkheden, is het met een spanplafond heel goed mogelijk om fraaie lichteffecten te creëren door lampen achter het spandoek te plaatsen, of aan de randen. Dit kan ook heel mooi met een badkamerplafond dat extra bedekt wordt met een spanplafond. Door bepaalde kleurtypen verlichting te gebruiken tussen beide plafonds in, creëer je in jouw badkamer een geweldige atmosfeer. Welke sfeer je ook in je badkamer wilt hebben – romantisch, netjes en strak of juist mysterieus – met spanplafonds is echt alles mogelijk.

badkamer spanplafond

Nog meer inspiratie en informatie nodig?

Wil je meer inspiratie en ideeën voor je badkamerplafond opdoen, breng dan eens een bezoek aan de website van Plameco plafonds. Op deze website vind je veel ideeën met betrekking tot plafonds, inrichting en verlichting van de badkamer.