De voordelen van ecologisch badgoed, zoasl bamboetextiel handdoeken

Een groeiend aantal vrouwen en ook mannen ontdekt de voordelen van ecologisch badgoed. Een van de soorten ecologisch badgoed dat in opkomst is, zijn handdoeken gemaakt van bamboe, verantwoordelijk geproduceerde linnen stoffen en katoen dat op een klimaatneutrale wijze is vervaardigd. Deze hamam handdoeken worden dan ook steeds populairder. Maar wat is nu precies de meerwaarde van ecologisch badgoed kopen? Wat zijn bamboe towels precies en welke voordelen heeft dit type handdoeken?

De meerwaarde van ecologisch badgoed

Een groot voordeel van ecologisch badgoed is dat dit badgoed gemaakt is van ecologisch verantwoorde materialen en daarom een minimale impact heeft op het milieu. De natuurlijke materialen die in het badgoed zijn gebruikt – zoals verantwoordelijk geproduceerd katoen of bamboe – garanderen verder veel comfort. Natuurlijke grondstoffen in badhanddoeken, washandjes en/of badjassen verlagen ook de kans op het ontstaan van allergieën. Zie hier de belangrijkste voordelen van badgoed met ecologische basisstoffen.

Handdoeken met bamboe als basisstof

Een van de fraaiste voorbeelden van ecologisch badstof is de hamam handdoek van bamboetextiel. Het gaat hierbij om handdoeken die voor meer dan de helft, zo’n 60 procent, uit bamboegaren bestaan en voor de rest uit biologisch geproduceerd en ecologisch natuurvriendelijk katoen. Veel mensen denken dat bamboe bestaat uit stugge stengels en dat bamboe om die reden een weinig flexibele en onbruikbare plantensoort is. Maar dit is niet het geval. Sterker nog: bamboevezels als basis voor hamam handdoeken zorgen ervoor dat de vezelstructuur van handdoeken heerlijk zacht wordt en heeft daarnaast nog veel andere interessante voordelen te bieden.

De voordelen van bamboetextiel

In de eerste plaats heeft bamboetextiel als voordeel dat het materiaal superzacht aanvoelt en daardoor enorm comfortabel is vergeleken met handdoeken van standaard linnen of katoen. En als er iets lekker en ontspannen is, is het wel om je na een saunabezoek of een partijtje zwemmen lekker zacht te kunnen afdrogen met een zacht soort textiel. Mert bamboetextiel als ecologisch badgoed heb je hierop absolute garantie. Een tweede pluspunt betreft het feit dat bamboetextiel eenvoudig te onderhouden is. Het materiaal vereist geen speciale behandeling of wasmethode. Aantrekkelijk is in de derde plaats dat bamboegaren een lange levensduur hebben en niet snel slijten. Handdoeken van bamboetextiel gaan dus lekker lang mee en hebben een sterke structuur. Fijn aan bamboe is dat de velden waarop de plant groeit, hier baat bij hebben. Bamboe gaat namelijk gronderosie tegen en maakt de grond vruchtbaarder.