Mensen die niet van sfeer en efficiëntie houden, zijn er niet zoveel. Dat blijkt onder meer uit de ontwikkelingen op verlichtingsgebied. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen ervoor om sfeervolle en efficiënte led spots in huis te gebruiken. Met nam in badkamers zijn led spots steeds populairder aan het worden als sfeerverlichting met veel praktische voordelen. Maar van welke eigenschappen van led-lampen profiteer je in de badkamer? Waarom is het hoog tijd om led spots of andersoortige led-verlichting in te bouwen als je deze nog niet in de badkamer gebruikt?

1. Verlichting die extra sfeer brengt
Ongeveer ene decennium geleden hadden led-lampjes nog niet de power en sfeer die ze vandaag de dag wel hebben. Tegenwoordig zijn led spots meer dan ooit een equivalent van sfeerverlichting. Als er één verlichtingssoort is die de stemming verhoogt, is het wel de led spot. Door spotjes in te bouwen in het plafond en deze te voorzien van led lampjes met een warme kleur zoals rood, roze of een subtiele blauwtint, kun je de atmosfeer in de badkamer compleet omturnen.

2. Een flinke hap uit de energierekening
Led spots helpen om de energie-uitgaven een stuk omlaag te brengen. Het leven is al duur genoeg, dus alles waarop bezuinigd kan worden is natuurlijk mooi meegenomen. En met led spots ga je zeker bezuinigen. Zo is led ongeveer 80 tot 90 procent energiezuiniger dan gloeilampen. De besparing in vergelijking met een standaard spaarlamp bedraag al snel 30 tot 50 procent. Gemiddeld genomen verdien je de aanschafprijs van led spots binnen een jaar terug.

3. Spotjes die lang meegaan
De lange levensduur van led spotjes is ook een van de grote pro’s van dit soort lampen. Led heeft een levensduur van tussen de 20.000 en 50.000 branduren. Gemiddeld dus zo’n 35.000 branduren. Bij gloeilampen bedraagt het maximum aantal branduren zo’n duizend. Dat betekent dus dat led verlichting een factor van 35 keer zo lang meegaat als gloeilampen.

4. Een milieubewuste keuze
Gezien het belang van een verlaging van de mondiale CO2-uitstoot, is de keuze voor led verstandig. Je draagt met de keuze voor deze verlichtingssoort een steentje bij aan een gezonder milieu!

5. Lampen die snel en fel branden
Jaren geleden hadden led spots een relatief zwakke lichtsterkte. Die tijd is gelukkig voorbij. Led lichten branden lekker fel en zijn ook meteen op lichtsterkte. Prettig is daarbij dat de led-lampen niet heet worden. Je loopt dus geen risico op verbrande vingers als je per ongeluk het glasoppervlakte aanraakt.