De badkamer op de juiste manier inrichten is van essentieel belang als je meer comfort en stijl in de woning wil verkrijgen. Een van de belangrijkste beslissing die je daarbij moet nemen, is het soort bad dat je kiest – en waarom niet kiezen voor een eivormig bad?

Ovale baden zijn tegenwoordig een van de populairste opties, en wel om verschillende redenen. Wat is zo’n ovaal bad nu precies, wat zijn de voordelen ervan en met welke factoren houd je best rekening bij aankoop? Het volgende overzicht maakt alles duidelijk!

Een ovaal bad: wat is het?ovaal bad

Een ovaal bad is een bad dat, in tegenstelling tot gewone modellen, aan de randen en onderzijde niet hoekig is maar ovaal afloopt. Met andere woorden, de vier uiterste einden van het bad zijn afgerond in plaats van scherp. Dergelijke baden bewijzen een waardevolle investering te zijn als je op zoek bent naar meer comfort en stijl!

Een overzicht van de voordelen van zo’n bad is hier wel op zijn plaats:

1. Een ovaal bad zit comfortabel

Een groot voordeel van een dergelijk bad is dat het comfortabeler zit dan een gewoon bad met scherpe hoeken. Als je je bij je huidige bad stoort aan de randen, bijvoorbeeld omdat het niet gemakkelijk is om er met je armen op te steunen, dan kan een ovaal bad uitkomst bieden. De zachte, ronde randen van het bad maken het aangenamer om in en uit het bad te stappen, en daarbij zit je ook veel lekkerder!

2. Ovale baden ogen modern

Een andere goede reden om voor een eivormige bad te kiezen is het feit dat dergelijke modellen veel moderner en eleganter ogen dan hun hoekige tegenhangers. Een eivormig bad zal door zijn ronde karakter en uitzicht zelfs een ietwat luxueuze atmosfeer creëren, wat bij een moderne of landelijke woning natuurlijk alleen maar positief is!

3. Ovale baden voor elke woning

Vervolgens zijn er eivormige baden te vinden voor zowat elke woonstijl en voorkeur. Van compacte, gezellige badjes voor de kleine badkamer tot grote, luxueuze modellen met goudkleurige kranen, de opties zijn erg divers. Ook op het vlak van stijl zij er heel wat mogelijkheden: moderne baden zullen doorgaans glanzend wit zijn en uitgerust met een metallic kraan, terwijl je voor klassieke modellen dan weer vaker een model op sierlijke pootjes en een andere afwerking zult vinden.

ovaal vrijstaand badEen ovaal vrijstaand bad of een vast bad?

De voordelen van een dergelijk bad reiken duidelijk ver. Toch is het van belang om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de mogelijkheden, zodat je waarde krijgt voor het geld dat je investeert. Een vraag die je jezelf moet stellen is: wil ik dat het bad losstaat van de muur of eraan vast hangt?

Op zich zijn beide mogelijk! Een ovaal vrijstaand bad oogt natuurlijk iets luxueuzer, en geeft de badkamer daarbij ook een unieke, gezellige look. Als je kiest voor een bad dat aan de muur vastzit, dan is het wel belangrijk om te weten dat hier wat extra werk voor nodig is. Teneinde het bad veilig en goed aan de muur te bevestigen, moet er immers extra metselwerk doorgevoerd worden. De ovale vorm van het bad maakt dat misschien een beetje moeilijker – maar het resultaat is dan wel dat de look en feel van je badkamer helemaal compleet zijn!