Ben jij op zoek naar een nieuwe kleur voor de badkamer? Dat zien we graag, want volgens ons zijn er veel saaie badkamers te vinden waarin alleen de kleur wit voorkomt. Er zijn immers veel meer kleuren mogelijk in de badkamer! In dit artikel gaan we het hebben over groen in de badkamer en geven we je inspiratie en tips. Met een groene badkamer kan je immers allerlei kanten op! 

1. Groen in de badkamer: een groene muur

Een tikkeltje gewaagd maar wel ontzettend mooi: een groene muur in de badkamer. Dit valt lekker op! Zeker als de muur momenteel een lichte kleur heeft, creëer je hiermee een prachtige voor en na. Je hebt keuze uit verschillende tinten groen. In de badkamer is een zachte, diepgroene kleur op de muur heel mooi. Ook een olijfgroene muur is een uitstekende keuze. Deze kleuren zorgen voor een rustige uitstraling en dat is natuurlijk erg belangrijk in een badkamer. Je kunt ook slechts een deel van de muur groen schilderen, net als op onderstaand voorbeeld. Dat ziet er ook prachtig uit! 

2. Groene badkamer: groene badkamer accessoires

Vind je een groene muur in badkamer te veel van het goede? En wil je het graag subtieler aanpakken? Geen probleem, je kunt ook groen in de badkamer brengen door middel van badkamer accessoires. Denk aan groene handdoeken en washandjes, een groene badmat, groene pedaalemmer, groene zeephouder, groen zeeppompje of een groene tandenborstelhouder. Door al deze accessoires in eenzelfde tint groen aan te schaffen, komt het groen in de badkamer heel mooi naar voren. 

Jangala set van 2 handdoeken van 100% katoen, groen
Joss 30L koepelvormige pedaalemmer, mintgroen
Fibar spiegel met plank, donkergroen
Jessa 100% katoenen badmat, blauwgroen

3. Planten in de badkamer

Tenslotte mogen ook planten niet ontbreken in een groene badkamer. Planten voor in de badkamer zien er ontzettend leuk uit en ze fleuren de ruimte helemaal op. Bovendien zuiveren ze de lucht en dat is ook niet onbelangrijk. Misschien vind je het fijn om één of meerdere kleine planten in de badkamer te zetten, bijvoorbeeld op de badrand of vensterbank. Een hangplant aan de muur of op een kast is ook erg leuk! Je kunt het ook groots aanpakken door van je badkamer een urban jungle te maken. In dat geval kan je niet genoeg planten in de badkamer hebben. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Eén ding is zeker: met groen in de badkamer wordt jij iedere ochtend vrolijk wakker en kan je ‘s avonds heerlijk tot rust komen!