De badkamer speelt een belangrijke rol in ieder huishouden. Het is dan ook fijn als je een badkamer hebt die voldoet aan al jouw eisen. Niet alleen op praktisch vlak, maar ook esthetisch gezien. Zo kun je de badkamer groter laten lijken door deze te verbouwen of kies je direct voor een duurzame badkamer wanneer je toch aan het klussen slaat. Voor sommige werkzaamheden zal je een professional in moeten huren, maar wij hebben een aantal tips voor het verbouwen van je badkamer waarmee je zelf een heel eind komt.

Maak een planning

Het verbouwen van de badkamer vereist een goede planning. Dit is dan ook waar je mee start. Wanneer gaat de badkamer renovatie gebeuren, welke klusjes doe je zelf en wat besteed je uit en aan wie? Vraag je omgeving om referenties, bijvoorbeeld als je de elektra wilt laten doen door een vakman. Vervolgens kun je, samen met je partner als je die hebt, gaan brainstormen. Maak een wensenlijstje met daarop de items die jij absoluut wilt zien in jouw nieuwe badkamer en wat absoluut niet. Gaan jullie voor een duurzame badkamer? Dan zitten er wat extra eisen aan de inrichting. De badkamer groter laten lijken doe je door deze slim in te richten met de juiste meubels. Ga aan de slag met een potlood, papier en een schaar om het ligbad of de inloopdouche die je op het oog hebt in de ruimte te zien. Hou genoeg rekening met de draaicirkels van deuren!

Doe het sloopwerk zelf

Door zelf bepaalde klusjes op je te nemen, bespaar je veel geld. Een vakman kost je al snel €40,- tot €60,- per uur. Sloopwerk is een klusje dat je ook zelf kunt doen. Ga wel met beleid te werk, want als je per ongeluk een leiding beschadigt ben je alsnog veel geld kwijt. Daarnaast kan het aantrekkelijk zijn om zelf de spullen voor jouw badkamer in te kopen. Een professional krijgt vaak inkoopkorting waardoor je bijvoorbeeld goedkoper een bad of badkamermeubel aan kunt schaffen. Hier staat echter tegenover dat je aan bepaalde merken en dealers gebonden bent voor aantrekkelijke aanbiedingen. Door zelf het sanitair in te kopen heb je het voordeel dat je overal uit kunt kiezen. Een rondje over het internet om kritisch de prijzen te vergelijken loont.