Ken je de term: ‘Urban Jungle’. Het wordt nu vooral veelal gebruikt in het interieur en design van je huis. Urban staat voor de straat, het buiten leven en de jungle dat spreekt natuurlijk voor zich; natuur, planten, veel groen en aarde tinten en wederom ook buiten. In het kort is het eigenlijk een stoere en artistieke manier om een stukje van buiten naar binnen te krijgen in de kleuren van de natuur. Denk hierbij aan groen, bruin en geeltinten.

De term urban jungle is vooral populair bij het badkamer interieur. Het badkamer interieur heeft een ware make-over gekregen in de laatste jaren en is steeds meer iets geworden waar aandacht aan besteed wordt. Waar voorheen de grootste aandacht meestal naar de woonkamer en de slaapkamer uitging, is het nu ook helemaal trendy om je badkamer ook mooi in te richten. Dit kun je op verschillende manieren doen maar een grote trend is momenteel toch wel de urban jungle in je badkamer. De urban jungle in je badkamer kan je op veel verschillende manieren creëren maar de populairste manier is toch wel om planten in je badkamer te plaatsen.

Door planten in je badkamer te plaatsen creëer je direct een hele andere vibe. Je kunt ook per plant soort kiezen welke vibe je wilt uitstralen. Ga jij voor een island vibe a la Ibiza of Bali? Of wil je een wat stedelijkere vibe in je badkamer zoals New York of Tokyo? Met planten kun je veel verschillende kanten op.

 urban jungle in je badkamer

Planten in je badkamer is ook heel gezond voor zowel jou als de ruimte. Vaak hebben badkamers geen raam en kan er een zuurstof tekort ontstaan in de vochtige ruimte. Door er planten te plaatsen zorg jij er voor dat de ruimte lekker kan ‘door ademen’. Naast dat het een positief effect heeft op het zuurstof gehalte in de badkamer is het natuurlijk ook heel mooi om een plant in je badkamer te plaatsen. Het geeft meteen wat meer kleur aan de ruimte.

Ben jij niet zo een voorstander van planten in de badkamer maar wil je toch graag mee doen met de urban jungle sfeer dan kan je ook voor andere opties kiezen. Je hebt tegenwoordig ook veel badkamer behang in de urban jungle style. Denk hier aan aan bijvoorbeeld de grote Pinterest favoriet: Behang met cactusjes, zowel geillustreerde versies als gefotografeerde versies. Geen fan van cactussen? Geen zorgen, er is een groot assortiment op het gebied van badkamer behand in de urban jungle vibe.

Ook kan je de ruimte aankleden met de kleuren van de urban jungle trend: Groen (mos groen, smaragd groen, mintgroen), aarde tinten: verschillende kleuren bruin en ook de geeltinten zijn heel populair.

Maar mocht je toch voor een plant willen gaan, wat wel het allerleukste aan deze trend is dan kunnen we je deze 3 planten adviseren:

  1. De Lepelplant. Deze verwijdert verschillende gifstoffen uit de lucht en zorgt er voor dat de ruimte geventileerd blijft
  2. Varens leven het beste in ruimtes met een grote luchtvochtigheid dus perfect voor de badkamer.
  3. Bromelia staan er om bekend dat ze een leven lang mee gaan en allerlei omstandigheden kunnen doorstaan. Zo ook een vochtige badkamer. Deze planten kunnen ook wat kleur aan de ruimte geven omdat ze doorgaans vaak een combinatie zijn van groen en rood of groen en geel.