Het plaatsen van een Turks stoombad, ook wel hammam genoemd, in jouw eigen huis betekent genieten van superieure luxe en comfort. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groeiend aantal woningeigenaren ervoor kiest om een Turks stoombad in huis te laten bouwen. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Hoeveel ruimte heb je nodig om een Turks stoombad te plaatsen? Welke voorzieningen moeten er in jouw woning aanwezig zijn en wat zijn de kosten en mogelijkheden als het gaat om Turkse stoombaden plaatsen?

De voordelen van een eigen Turks stoombad

Een Turks stoombad in je eigen huis plaatsen heeft meerdere voordelen. De belangrijkste pluspunten van een eigen een Turks stoombad in huis zijn:

  • Wie een eigen Turks stoombad in huis heeft, hoeft voor zijn of haar hammam niet meer naar het wellnesscentrum toe. Je kunt lekker Thuis genieten van een Turks stoombad en hebt het hele stoombad voor jezelf.
  • Thuis genieten van een Turks stoombad is ook goed voor de algehele gezondheid. Een stoomsessie in een Turks stoombad reinigt de huis diep en maakt deze lekker zacht.
  • Een eigen stoombad scheelt kosten: je hoeft immers geen abonnementskosten te betalen voor het bezoeken van een bestaand stoombad.
  • Een stoombad nemen heet nog meer gezondheidsvoordelen. Zo reinigt het stoom de luchtwegen, waardoor je vrijer kunt ademen. Ook is uit onderzoek gebleken dat regelmatig een stoombad nemen goed is om ziekte te voorkomen.

Benodigde ruimte en geschatte kosten voor plaatsing van een Turks stoombad

Voor de aanleg van een eigen stoombad in de badkamer, heb je minstens een oppervlakte van 1,80 meter bij 1,80 meter nodig. Zorg wel dat er rond het stoombad voldoende ruimte overblijft voor bijvoorbeeld de radiator, badkamermeubels, een wasbak, eventueel een toilet en ruimte om te manoeuvreren. De kosten voor het (laten) plaatsen van een stoombad lopen uiteen van 1500 euro tot ruim 10.000 euro. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de gewenste kwaliteit, de grootte van het stoombad, het soort tegels en het al dan niet zelf plaatsen of door een bouwbedrijf laten plaatsen van het Turkse stoombad. Feitelijk kun je jouw Turkse hammam zo duur of voordelig maken als je zelf wilt.

Opties qua Turkse stoombaden

Er zijn talloze mogelijkheden voor als je een Turks stoombad in je eigen huis wilt neerzetten. Zo kun je kiezen voor een algemene sauna (die een hogere temperatuur heeft van ca. 70-100 graden dan een Turks stoombad van circa 50 graden. Ook een infrarood sauna is een optie. Qua formaten is er op het gebied van stoombaden alles mogelijk. Zowel grote als kleine stoombaden zijn verkrijgbaar. Door van tevoren een goede indeling van de badkamer te maken, via een bouwplan, ga je goed voorbereid te werk!