Een unieke, gezellige en huiselijke stijl verkrijgen in de woning is niet altijd een eenvoudige opdracht, dat is zeker. Toch is het de moeite waard om op zoek te gaan naar precies de inrichting die je graag ziet en die wonen en leven aangenamer maakt. Hoewel moderne stijlen tegenwoordig natuurlijk erg populair zijn, laat zich ook een heropleving van oudere inrichtingen merken. Deze trend wordt ook wel retro genoemd, en is eigenlijk een verzameling stijlen waarbij oude elementen opnieuw worden gebruikt om een unieke look en feel te verkrijgen.

Wil je ook jouw woning een retro look geven? Dan is het een goed idee om te kiezen voor geglazuurde badkamer tegels. Dergelijke tegels passen immers erg goed in de badkamer, en hebben daarbij ook wat functionele voordelen. Een overzicht op de vele voordelen is hier wel van belang!geglazuurde badkamer tegels

De meerwaarde van geglazuurde tegels

Geglazuurde tegels zijn zoals de naam al doet vermoeden oude tegels die aan de top afgewerkt zijn met een glazuurlaagje. Er zijn oneindig veel mogelijke uitvoering bij dergelijke tegels, maar allemaal hebben ze dezelfde voordelen:

1. Een strak maar huiselijk design

Eerst en vooral houden dergelijke tegels het perfecte midden tussen strak en gezellig. De glazuurlaag zorgt ervoor dat de tegels netjes en iets moderner ogen, terwijl het originele patroon op de tegels toch ook een huiselijk effect met zich meebrengt. Die combinatie maakt het een erg populaire optie voor in de badkamer!

2. Sterke en duurzame tegels

Daarbij zijn dergelijke geglazuurde badkamer tegels de perfecte oplossing voor wie een duurzame investering wil doen. Ondanks de metro look van de tegels gaan ze immers erg lang mee, mede dankzij de extra glazuurlaag. Dit is vooral in een ruimte als de badkamer interessant, aangezien die in het huishouden vaak wordt gebruikt!

3. Waterbestendig wonen

Vervolgens bieden geglazuurde badkamer tegels het voordeel dat ze erg goed tegen water kunnen. Een betere optie bestaat er dus zeker niet als je je badkamer van een nieuwe tegelvloer wil voorzien! De glazuurlaag stoot water en zelfs vuil erg goed af, waardoor je de vloer minder vaak moet onderhouden en deze ook langer meegaat.

4. Voor elke badkamer een oplossing

Ten slotte zijn er voor zowat elke mogelijke badkamer genoeg tegels te vinden. Wat je voorkeuren ook mogen zijn op het vlak van kleur, formaat en vorm – de opties zijn divers. Retro geglazuurde tegels zijn daarbij erg in, waardoor je vaak promoties en acties zult vinden tijdens je zoektocht naar een goede kandidaat.

Kies voor retro geglazuurde tegels van kwaliteit

Zoals dat bij elke investering voor de woning het geval is, is het de moeite waard om zoveel mogelijk uit je geld te halen. In het geval van badkamertegels is het daarbij essentieel om te kiezen voor kwaliteit. Hoewel de prijs in dat geval doorgaans iets hoger ligt, doe je er wel een duurzame investering mee. En dat vertaalt zich op de lange termijn dan weer in heel wat geld bespaard.

Daarbij is het belangrijk om te vertrouwen op een gespecialiseerde aanbieder van retro badkamertegels. Op die manier ben je niet enkel zeker dat je kwaliteit krijgt, maar kan je ook nog eens advies vragen over de mogelijkheden en welke opties het beste bij jouw woning passen. En dat zal de look en feel van je woning natuurlijk alleen maar positief beïnvloeden!

 

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/434808539015076367/?lp=true

https://nl.pinterest.com/pin/308355905732206715/?lp=true