De meest ideale vloer badkamer

De badkamer is een natte ruimte die onderhevig is aan temperatuurverschillen. Douchen of badderen creëert stoom en dus condens. Uit bad of onder de douche vandaan stappen kan glad zijn onder uw voeten. U kan ongelukkig ten val raken door een vochtige badkamervloer. De ideale badkamervloer minimaliseert dit soort problemen en doet niets af aan uw badkamer interieur.

Vloertegel met of zonder reliëf?

De beste manier om uitglijden te voorkomen is met een vloertegel met een reliëf structuur. De ruwheid van de tegel biedt grip en een vaste ondergrond. De tegel zonder reliëf heeft als nadeel dat het water er gelijkmatig op blijft liggen. In tegenstelling tot de ruwe vloertegel waarbij het water verdeeld wordt over het onregelmatige oppervlak is deze tegel een betere optie. Badkamertegels zijn te verkrijgen in uiteenlopende designs. Uw ideale badkamervloer komt tot leven met een mooi ontworpen tegel. Het is aan te raden om een zo nauw mogelijke voeg te zetten, zodat vocht niet achter de tegel kan komen.

Let op! Er zijn ongeglazuurde en geglazuurde tegels. De geglazuurde tegels zijn waterdicht.

Gietvloer; Waterdicht en Egaalideale vloer badkamer

Een gietvloer is zoals de naam het zegt een gegoten vloer. Is dit de meest ideale vloer voor in de badkamer? Deze badkamervloer is waterdicht en egaal. Hoewel de vloer er netjes uitziet, heeft de gietvloer het nadeel dat deze wel glad kan zijn. Het water blijft net als bij de geglazuurde tegel bovenop liggen. De gietvloer is echter wel snel met een trekker droog te maken, omdat de vloer egaal is.

Is de betonvloer modern of industrieel?

Het gebruik van beton in aanrechtbladen en industriële meubels is de laatste jaren enorm gestegen. De robuuste uitstraling van een betonnen vloer is niet een voor de hand liggende keuze, maar het overwegen zeker waard. Beton is van nature poreus en zal dus geïmpregneerd of gecoat moeten worden. Er zijn twee mogelijkheden voor een betonvloer in de badkamer.

meest ideale badkamervloer

Betonvloer gevlinderd: De vloer wordt gestort en daarna machinaal glad getrokken. Het machinaal gladstrijken van de vloer noemt men vlinderen. De vloer is na het vlinderen compacter in samenstelling en heeft een wolkachtig patroon gekregen. Om het beton te laten glanzen zal de vloer een aantal keer machinaal gepolijst moeten worden. Na het polijsten kan de waterdichte coating er overheen.
Cementgebonden: De cementgebonden ‘betonvloer’ heeft alleen de uitstraling van een echte betonvloer, maar is geen betonvloer. De vloer is veel lager dan een originele betonvloer en eigenlijk niet geschikt voor badkamers, omdat deze vloer te poreus is.

De meest ideale vloer voor in de badkamer met een stoere, maar warme ambiance. De betonvloer heeft een strakke en moderne feel. Door de donker gekleurde grijstint geeft de betonvloer ook warmte. De betonvloer komt goed tot zijn recht in een moderne setting.

Meest ideale vloer badkamer met een natuurlijke sfeer

Een houten vloer zoals parket is prima in de badkamer zolang het parket is voorzien van een waterdichte coating en een nauwe voeg. Om de badkamervloer van parket mooi te houden vergt het wel regelmatig onderhoud. Een snelle ontluchting voor de badkamer is geboden, net als het oprapen van natte handdoeken of badmatjes. Zelfs met een waterdichte coating is een parketvloer sneller aangetast door vochtigheid.

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/710935491154611172/

https://nl.pinterest.com/pin/439593613602178917/