De tijd dat mensen gewoon hun gordijntjes dicht trokken als ze een bad namen, is reeds lang voorbij. Tegenwoordig vind je heel wat mooie raamdecoratie die tegelijkertijd functioneert als verduistering én ook nog mooi oogt. Wij hebben voor jou een lijstje samengesteld van de verschillende mogelijkheden van raamdecoratie voor je badkamer.

  1. Plissegordijnen

Dit bestaat uit gevouwen stof. Het woord plisseren staat namelijk voor het aanbrengen van fijne plooien in een gesteven stof. Plissegordijnen hangen ofwel bovenaan je raamkozijn, ofwel zit het in een kader dat op je raam is gemonteerd. In het tweede geval beweegt het gordijn mee met je raam bij het opendraaien of het kantelen. Het bestaat in ’top down’, ‘bottom up’ of beide tegelijk. Hierdoor kun je ofwel de bovenkant, de onderkant of beide kanten open laten. Je hebt de keuze tussen enkelvoudige of dubbele stof, ook wel ‘honingraat’ genoemd. Dit is een dubbele stof met luchtzakjes tussen de twee lagen. Dit soort plisségordijn is vrij goed isolerend. Dit is een groot voordeel van een dergelijk gordijn.

  1. Rolgordijn

Een rolgordijn hangt bovenaan je raamkozijn. Je rolt het zover je wilt naar beneden. Het hangt ofwel los aan de zijkanten, ofwel zit het in een frame. Het is heel makkelijk te bedienen.

  1. Duo rolgordijnen

Dit is een variante op de gewone rolgordijnen. Een duo rolgordijn bestaat uit stroken die afwisselend verduisterend en lichtdoorlatend zijn. Zo heb je toch een zeker privacy, maar het licht wordt nog doorgelaten en je hebt nog een (beperkt) uitzicht naar buiten toe. Hou er toch rekening mee dat, wanneer het licht brandt in je badkamer, er van buitenaf toch silhouetten zichtbaar zijn.

  1. Jaloezieën

Dit soort raamdecoratie bestaat uit horizontale lamellen. Je kunt ze laten zakken zoveel je wilt. Anderzijds kun je de lamellen kantelen zodat je de lichtinval perfect kunt regelen. Jaloezieën zijn makkelijk te bedienen.

Kies je materiaal zorgvuldig uit

Badkamers zijn vochtige kamers. Je zult dan ook goed moeten kiezen welk materiaal je kiest. Als je voor stof kiest, kies dan een stof met een vocht- en vuilwerende coating. Daarnaast kun je kiezen voor kunststof of aluminium. Het schoonhouden van aluminium en kunststof raamdecoratie is zeer makkelijk. Bepaalde houtsoorten komen ook in aanmerking voor de badkamer: heel trendy trouwens.

Ga voor comfort en klasse

Kijk ook naar de ophangsystemen. Bij sommige moet je gaten boren, bij andere niet. Denk ook

aan de bediening: met een koord, een greep of elektrisch?