Hoe je douchecabine er uit ziet is vaak niet zozeer een gevolg van de ouderdom van de douchecabine, maar van het onderhoud of gebrek daaraan. Je kan twee huizen naast elkaar zetten die beiden 10 jaar oud zijn met dezelfde badkamer, waarbij in een geval de douchecabine er uitziet als nieuw terwijl de ander er uit ziet als iets uit een horrorfilm. Geen zin in een horrorbadkamer? Dan zit er maar één ding op: De douchecabine schoonmaken.

Om je te helpen bij het douchecabine schoonmaken en schoonhouden zetten we hieronder enkele tips voor je op een rij.

douchecabine schoonmaken

Tip 1: Voorkomen is beter dan genezen

De eerste tip voor het douchecabine schoonmaken is eigenlijk een tip om te voorkomen dat je je douchecabine vaak schoon moet maken. Watervlekken heb je snel en zijn moeilijk weg te krijgen. Het komt voor dat de deuren van een douchecabine die eigenlijk doorzichtig hadden moeten zijn compleet bedekt zijn met een witte waas. Zonde, en gewoon te voorkomen.

Investeer in een goedkope zeem en gebruik die na het douchen. Door het water van de douchecabine weg te zemen geef je watervlekken geen kans om te vormen. Je kan hiervoor ook een microfiber doekje gebruiken, maar zorg dan wel dat je deze regelmatig uitwringt.

Het is makkelijk om de douchecabine te laten voor wat hij is na het douchen en simpelweg een keer in de paar weken de douchecabine schoonmaken, maar watervlekken kunnen je douchecabine onherstelbaar beschadigen. Na elke douchebeurt de cabine zemen of met een doekje afnemen en een keer in de paar weken een extra boenbeurt met een douche reinigingsmiddel en doekje bespaart je op de lange termijn een hoop hoofdzorgen. Kan jij weer zonder afleiding genieten van je mooie regendouche of bad douche combinatie.

Tip 2: Een dagelijkse douche reiniger

Als je extra zeker wilt zijn dat je douchecabine er als nieuw uit blijft zien, kan je na elke douchebeurt nog een speciale dagelijkse douche reiniger gebruiken. Je koopt deze in spuitflessen of, als je in een creatieve bui bent maak je er zelf eentje.

Om zelf een effectieve dagelijkse douche reiniger te maken neem je een half kopje waterstof peroxide, een half kopje reinigingsalcohol, een theelepel vloeibare afwaszeep en een theelepel vaatwaszout. Doe het mengsel in een spuitfles van ca. een liter en vul deze verder aan met water. Even voorzichtig schudden om te mengen en na elke douchebeurt op de deuren van je douchecabine spuiten om ze schoon en fris te houden. Zo is je douchecabine schoonmaken minder vaak noodzakelijk en geniet je langer van een inloopdouche die er als nieuw uitziet.

Tip 3: Het echte schoonmaakwerk

Soms komt er iets tussen en vergeet je direct na het douchen de cabine droog en schoon te maken. In dat soort gevallen is je douchecabine schoonmaken noodzakelijk. In dit geval is sneller absoluut beter, want hoe langer je wacht met de douchecabine schoonmaken, hoe meer vuil en kalk zich op je mooie douchecabine verzamelen.

Het echte schoonmaak werk gaat vaak met wat chemisch geweld gepaard, dus begin in ieder geval met handschoenen om je handen te beschermen. Er zijn vervolgens vele middelen te koop die je badkamer op professionele manier schoon maken, maar er zijn ook voorstanders van het gebruik van natte wasdroger doekjes.

Mocht je geen fan zijn van zware chemicaliën kan je ook kiezen voor een mix van soda en water. Neem wat soda en voeg hier water aan toe tot het de dikte van chocoladepasta heeft en gebruik een sponsje om hiermee de douchecabine te boenen. Spoel het vervolgens af met azijn.