De meeste huizen hebben tegenwoordig geen speciale wasruimte. Daarom moet je andere ruimtes gebruiken om de wasmachine neer te zetten. Het is echter zeer ongebruikelijk om een ​​wasmachine in de keuken of je terras te hebben, waardoor vaak de enige oplossing die overblijft is om de wasmachine in de badkamer te zetten. Maar soms is er gewoon niet genoeg ruimte beschikbaar. 

Als je besluit om de wasmachine in de badkamer te installeren, moet je speciale aandacht besteden aan het interieur. Een wasmachine neemt namelijk nogal wat plek in, en dus kan, als je niet op past, de hele badkamer om de wasmachine heen worden ingericht. Dat wil je uiteraard niet, omdat je ook een fijne sfeer in je badkamer wil. Een oplossing kan zijn om een kleine wasmachine aan te schaffen, vooral voor kleine badkamers is dit de ideale oplossing. In onderstaande blog kijken we naar andere manieren om een wasmachine in te bouwen in een kleine badkamer, waar ruimtegebrek in de badkamer een obstakel kan zijn. Alle ideeën resulteren in een praktische en nuttige ruimte zonder de esthetiek al te veel te veranderen.

Accessoires verwijderen

Als je niet veel ruimte in je badkamer hebt en de wasmachine in de ruimte wilt plaatsen, dan is er geen andere keuze dan de bestaande inrichting te vereenvoudigen. De meubels of opbergaccessoires moet je misschien verwijderen en de vrije ruimte gebruiken om de wasmachine in de badkamer te plaatsen. Met deze simpele tip krijg je een uitstekend resultaat, waarbij je je badkamer rustig houdt en ruimtelijk.

Onder de gootsteen

Een andere goede oplossing is om gebruik te maken van ruimtes die niet inbreken in de ruimte van de badkamer. Ruimtes zoals onder de gootsteen zijn ideaal voor het plaatsen van een wasmachine. Als je de aanwezigheid van de wasmachine wilt verbergen, kun je ook een klein gordijn plaatsen dat dat apparaat afdekt, waardoor het er discreet uitziet. 

Plaats een deur

Veel apparaten hebben de mogelijkheid om verborgen te worden door panelen of deuren. Het kan je helpen een harmonieuzere badkamer te creëren. Deze panelen of deuren kunnen zo worden gemaakt dat ze bij de rest van het meubilair passen. Het is aan te raden er goed over na te denken hoe dit te doen.

Andere decoraties

Als je eenmaal hebt besloten waar je de wasmachine in je kleine badkamer wilt plaatsen, kun je een model kiezen dat bij de rest van de elementen past. Het moet passen bij het sanitair en contrasteren met het meubel of de opbergruimte. Hierdoor krijgt de badkamer evenwicht en harmonie

Een geschikte kleur

Als je een wasmachine kiest die niet bij de stijl van de badkamer past, zal dat ongetwijfeld opvallen. Daarbij word je dan geconfronteerd met het feit dat een kleurtoon de harmonie van de hele ruimte verbreekt. Daarom kies je bij het inrichten van de ruimte het beste voor een neutrale toon. Er is echter niet veel variatie beschikbaar, dus je moet iets kiezen dat bij de rest van de badkamer past. Steeds meer fabrikanten springen hier echter op in en produceren wasmachines met een kleurtje.

De juiste maat

Het is essentieel om de beschikbare ruimte goed op te meten, zodat je een wasmachine kunt kiezen die perfect in de ruimte past. Nog functioneler is het als er naast de wasmachine ook ruimte is voor een droger. In veel gevallen wordt de droger meestal op de wasmachine geplaatst om ruimte te besparen.