De badkamers in Nederland zijn helaas niet groot. De gemiddelde Nederlandse badkamer is slechts 2,5 bij 2,5 meter. Echter door je badkamer slim in te richten lijkt je badkamer groter en heb jij geen last van de kleine ruimte.

badkamermeubels

Als je weinig gebruik van de breedte van een ruimte kan maken, moet je de hoogte van de ruimte gebruiken. De meeste badkamers zijn best hoog, omdat de gemiddelde Nederlander lang is. Kies daarom voor badkamermeubels die hoog zijn. Bijvoorbeeld een hoge badkamerkast. Ook kan je verschillende plankjes of rekjes hoog ophangen, zoals een rekje waar jij je handdoeken op kunt uithangen of een rekje waar je schone handdoeken in kunt bewaren. Er zijn ook speciale rekjes die precies om het toilet passen. Zo heb je opbergruimte boven het toilet, voor onder meer het toiletpapier en luchtverfrissers. Ook zijn er veel kastjes die precies onder de gootsteen passen, waar je diverse spullen in kwijt kan. Heb je erg veel badkamerproducten? Bewaar dan een deel in je slaapkamer of een andere kamer. Ga ook na wat je nog echt gebruikt. De rest kan je weggeven of weggooien. Nog beter is om de hoeveelheid badkamerproducten te beperken, zodat je dit kan voorkomen. Laat je dus niet leiden door alle aanbiedingen en kijk eerst wat je thuis op voorraad hebt.

Raamdecoratie

Om je badkamer groter te laten lijken, kies je voor badkamer raamdecoratie die goed aansluit op je raam. Rolgordijnen zijn erg geschikt hiervoor. Shutters en jaloezieën zijn ook een optie. Let wel op dat het materiaal vochtbestendig is. Kies voor de optie ‘in de dag’. Dit betekent dat de raamdecoratie aan de binnenzijde van het kozijn gemonteerd wordt. Dit geeft een strakke uitstraling voor een moderne badkamer. Ook kan het monteren van raamdecoratie ‘op de dag’ er voor zorgen dat je badkamer nog kleiner lijkt.

Accessoires

Beperk de hoeveelheid accessoires in je badkamer. Hoe meer accessoires er zijn hoe kleiner je badkamer lijkt. Een grote spiegel zorgt er wel voor dat je badkamer groter lijkt. Ook de juiste lichtinval kan dit effect versterken. Planten kunnen wel een mooie sfeer geven aan je badkamer en filteren de lucht. Hang deze dan ook hoog op om ruimte te besparen.

Heb je een douchecabine? Dan kan je ook nadenken over het vervangen van je douchecabine door een douchewand. Hierdoor creëer je een meer open ruimte, wat er ook voor zorgt dat je badkamer groter lijkt.