Ben je van plan om je badkamer helemaal in het nieuw te steken? Het is geen eenvoudige opdracht, zeker als je het werk goed gedaan wilt hebben! Gelukkig bestaan er verscheidene tips die je kunnen helpen om het beste uit de renovatiewerken te halen. Het resultaat is dat je snel geniet van een prachtige badkamer die op alle vlakken aan je verwachtingen voldoet!

De beste tips bij het bouwen van een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer bouwen of laten bouwen is een heus werk. Onderstaande tips helpen je om de taak toch iets gemakkelijker te maken:

1. De stijl van de badkamer

Eerst en vooral is het belangrijk dat je bepaalt welke atmosfeer je in de badkamer wil creëren. Een landelijke stijl, met veel houtkleur en natuurlijke elementen? Of toch liever een moderne look, waarbij vooral strakke designs en sobere kleuren gebruikt worden? De keuze die je maakt zal mede bepalen welke vloer, meubelstukken en afwerking je kiest!

2. Douche en bad

Daarbij mag natuurlijk de douche of het bad niet ontbreken in de badkamer. Tegenwoordig bestaan er oneindig veel mogelijkheden, voor eender welke stijl. Van hardstenen douchebakken voor een duurzame investering tot een bad met een échte klassieke look, de opties zijn divers. De douche en het bad vormen mede het centrum van de badkamer, dus maak de juiste keuze om de look en feel van de ruimte te versterken!

3. Badkamermeubilair 

Vervolgens behoort ook het meubilair in de badkamer tot de belangrijkste elementen. Ook hier zal de stijl die je hebt gekozen een rol spelen, maar het is eveneens belangrijk om rekening te houden met de infrastructuur van de ruimte. Waar kun je welke meubelstukken plaatsen, rekening houdende met de aanwezigheid van het bad, de deur, enzovoort. Op voorhand een duidelijk plan opmaken is een goede manier om het beste te halen uit de inrichting van de badkamer!

4. De details zijn ook belangrijk!

Ten slotte verdienen ook de minder opvallende maar even belangrijke zaken wat aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de kranen. Die zijn niet enkel louter functioneel, ze dragen ook bij tot de look en feel van de ruimte. Badkamertegels, zowel die op de vloer als eventueel tegen de muur, hebben een enorme invloed op de algemene uitstraling van de ruimte. De juiste keuzes maken is dus zeker van belang om van een mooi resultaat te genieten. Doe hiervoor eventueel beroep op het advies van een professional!