Een blog voor wat badkamer inspiratie! Er is zo veel mogelijk in de badkamer en toch maken Nederlanders vaak hele veilige keuzes. Soms begrijpelijk want het verkoopt bijvoorbeeld makkelijker door. Maar probeer toch, ook al is het maar klein, ook in je badkamer iets persoonlijk toe te voegen. Je zal merken dat het dan meer een onderdeel wordt van je eigen huis. Huur je een huis? Werk eventueel met een wandpaneel of “schilderij” dat je makkelijk weg kan halen en mee kan nemen.

Instagram vind ik echt een leuk medium. Het leuke eraan, en het verschil met bijvoorbeeld Facebook, is dat je makkelijk allerlei bedrijven en mensen van de hele wereld voorbij ziet komen. Je kan er lekker rondsnuffelen en nieuwe merken, kunstenaars en ontwerpers vinden. Zo vond ik dus laatst Popham design.

Popham design

Popham design is een bedrijf dat, met de hand, tegels maakt die ze zelf ontwerpen. Dit maken doen ze op de traditionele manier. Ze zijn gevestigd in Marrakesh in Marokko en laten zich ook inspireren door de rijke geschiedenis in patronen die er in die omgeving is. Een Amerikaans echtpaar is het bedrijf in 2007 begonnen. Over de hele wereld worden de tegels gebruikt, ook veel voor luxe hotels en restaurants.  

popham design

Helaas zijn de tegels (nog?) niet in Nederland te koop… Wel in België en Duitsland bijvoorbeeld. Maar ze hebben een mooie site waar je alle mogelijke tegels kan bekijken met veel foto’s. Ik heb er een aantal vanaf geplukt voor in deze blog.

Het is dan ook meer ter inspiratie. Kies eens voor wat anders dan de standaard witte tegel met een randje maar durf te kiezen voor een originele touch. Je hoeft natuurlijk niet de hele badkamer ermee te betegelen als je dat te veel vindt. Een deel van een wand of de vloer geeft ook al een mooi en vooral eigen effect.

popham design tegels

tegels popham design

tegels pophamdesign

teal pophamdesign

badkamertegels pophamdesign

geel en groen badkamertegelsmooie badkamertegels

Het leuke is ook nog dat je de tegels kan draaien en je dan natuurlijk weer andere patronen en vormen kan maken.. Ik krijg zin om mijn badkamer te verbouwen!

Anne

(alle foto’s: www.pophamdesign.com)