Helemaal tot rust komen in je eigen badkamer? Met een aantal simpele aanpassingen tover jij jouw badkamer om in een luxe ruimte. Als je net als wij zo gek bent op de badkamers in hotels dan is het een goed plan om je eigen badkamer ook eens onder handen te nemen! Wij geven je een aantal tips over hoe jij je badkamer op een snelle, maar effectieve manier aanpakt!

Stijlvol marmer

Kijk als eerste goed naar de materialen die je gaat gebruiken. Zo geeft marmer een echte luxe uitstraling aan iedere badkamer. Nu is marmer een kostbaar materiaal dat veel mensen niet kunnen betalen. Marmerlook is daarom een goede optie. De producten van marmerlook zijn vaak gemaakt van keramiek en niet van echt te onderscheiden. Denk aan marmerlook tegels of een waskom met marmerlook. Marmer combineer je eenvoudig met andere kleuren, dus je hoeft hiervoor niet je hele badkamer op de schop te gooien. Mix je eigen stijl met een aantal marmeren items voor een luxe uitstraling. 

Ga voor gouden badkameraccessoires

Ook goud doe het heel goed in de luxe badkamers. Kies voor gouden kranen bij de wastafel en gouden accessoires zoals handdoekhaakjes en een gouden zeeppompje. Goud staat doorgaans goed bij heel veel verschillende kleuren. Om de gouden kleur er echt uit te laten springen is het verstandig om met wat neutrale kleuren te spelen. Goud is ook goed te combineren met marmer. Kies voor een marmerlook tegel, een neutrale waskom en een gouden kraan bijvoorbeeld! 

Badkamer tegels saai? Ga voor een visgraat motief

Ben je uitgekeken op je badkamer tegels? Een nieuwe set tegels is leuk, maar waarschijnlijk ben je daar na een bepaalde tijd ook weer op uitgekeken. Probeer daarom eens een tegel muur met een visgraat motief! Dit is niet altijd even eenvoudig om zelf te plakken en te zagen, maar er zijn heel veel bedrijven gespecialiseerd in het maken van een visgraat tegel muur. Hiermee geef je je badkamer net die extra boost! 

Luxe badhanddoeken die passen bij de inrichting

Bij een luxe badkamer mogen natuurlijk de luxe handdoeken niet ontbreken. Ga voor grote, donker gekleurde handdoeken van zware kwaliteit voor dat echte hotelgevoel. Wist je dat je niet eens veel geld hoeft neer te leggen voor een nieuwe set handdoeken? Ook bij Hema vind je handdoeken van een prachtige kwaliteit. Ga voor een donkere kleur zoals bordeaux, donkergroen of grijs. 

Maak het af met groen

Plantjes in de badkamer? Jazeker! Planten zuiveren de lucht in een ruimte, dus ook in de badkamer. Ze geven daarbij een extra luxe en wellness sfeer aan de badkamer. Niet alle planten kunnen goed tegen de hoge luchtvochtigheid in een badkamer, maar er zijn een aantal soorten planten die er prima kunnen leven. Dat zijn onder andere de volgende soorten: 

  • Varens
  • Aloë Vera 
  • Lepelplant
  • Orchidee

Met al deze tips maak jij van je eigen badkamer een echte luxe plek. Doe je inspiratie op via Pinterest, internet en in jouw favoriete hotels. Struin de verschillende sites af en mix jouw droombadkamer bij elkaar!